Bataklık Operasyonu'nda 34 tutuklama!

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olarak kayıtlara geçen ve Türkiye'nin 9 ülke ile birlikte yürüttüğü "Bataklık Operasyonu"nda gözaltına alınan 67 şüpheliden 34'ü hakkında tutuklama kararı verildi.

GÜNDEM 05.07.2020, 09:47
Bataklık Operasyonu'nda 34 tutuklama!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu" olarak duyurduğu ve Türkiye'nin 9 ülke ile birlikte gerçekleştirdiği "Bataklık Operasyonu"nda 67 zanlı gözaltına alınmıştı. Bu zanlılardan 34'ü, çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. İşlemleri tamamlanan 34 zanlı, cezaevine konuldu.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde adliyeye getirilen 67 zanlıdan 54'ü tutuklanma, 13'ü ise adli kontrol şartlarının uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişlerdi.

Zanlıları sorgulayan Ankara 8. Sulh Ceza Hakimi Eren Şen, aralarında suç örgütü liderlerinden Nejat Daş ile Çetin Gören'in de olduğu 34 şüpheli hakkında tutuklanarak cezaevine gönderilmesi kararını verdi.

Mahkeme heyeti, soruşturma çerçevesinde diğer 33 zanlı ile ilgili de adli kontrol şartları uyguladı ve serbest bırakılmaları kararını aldı.

Cumhuriyet tarihi içerisinde şimdiye kadarki en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olduğu bildirilen "Bataklık Operasyonu"nda, zanlılara yöneltilen suçlamalar şunlardı:

Silahlı suç örgütü kurma veya yönetme,
Örgüte üye olma,
Suçtan elde edilen mal varlığını aklama,
Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a aykırılık,
Resmî belgede sahtecilik,
Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Hakkındaki Kanun'a aykırılık.

Yorumlar (0)