En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Analar merak etmeyin yavrularınız güvende

GÜNDEM 07.06.2020, 17:51

Bugün acemi erler vatani görevlerini yapmak üzere birliklerine teslim oldu.  Acemi erler, otogarlara gelişlerinden üniformalarını giydikleri ana kadar,  Covid-19 tedbirleri kapsamında birçok kontrol aşamasından geçiriliyor.

Acemi erler dezenfeksiyonu yapılmış hizmet aracıyla rütbeli personel tarafından AŞTİ’den (Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali) alınarak Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığına askerlik şubelerinden sevk edildi.

Otogarda, ateş ölçümü, sağlık öyküsü ve yurt dışı hikayeleri alınan acemi erlerden, şüpheli olanlar,112 Acil Servis vasıtasıyla ilgili kuruluşlarına sevk edilirken, sağlık kontrolü temiz çıkan acemi erler ise sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak özel araçlara bindirildi.

Komutanlık nizamiyesine ulaştırılan acemi erler bura da tekrar aynı sağlık kontrollerinden geçtikten sonra nizamiyeden Kayıt Kabul Merkezine gönderiliyor. Aralarında en az 2 metre olacak şekilde sıraya sokulan acemi erler, kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra "Koronovirüse Karşı Alınacak Tedbirler İstasyonu"nda rütbeli personel tarafından bilgilendiriliyorlar.

Daha sonra, kamuflajları teslim edilen acemi erler, komutanlık içerisinde belirlenen izole bir alanda 14 gün karantinada tutuluyor. Karantina süresi dolan erler, vatani görevini yapmaya başlıyor.
 

Yorumlar (0)