Ankara Valiliği, yüzde 16'lık ekmek zammında devreye girdi

Ankara Valisi Vasip Şahin, gerçekleştirdiği incelemelerde, uygulanan zamma ihtiyaç olmadığını belirlediklerini ve Ankara Fırıncılar Odası temsilcileri ile toplantı yapacaklarını dile getirdi.

GÜNDEM 04.03.2021, 19:39 05.03.2021, 16:51
Ankara Valiliği, yüzde 16'lık ekmek zammında devreye girdi

Ankara Valisi Vasip Şahin, 'Dinamik Denetim Süreci' uygulaması çerçevesinde, Başkent Ankara'da yoğun bir şekilde yürütülmekte olan dinamik denetim faaliyetlerine iştirak etti.

Vali Şahin, denetimler sırasında basın mensuplarının gündeme dair sorularını da cevapladı.

Başkentte gündemin ilk maddelerinden biri ise ekmeğe uygulanan zam oranıydı.

"Yargıya gidebiliriz"

Şahin, ekmeğe uygulanan zamma dair, fırıncıların ücretlendirmesini doğru bulmadıklarını ve toplantıya davet ettiklerini, anlaşma sağlanmaması durumunda ise yargı yoluna başvuracaklarını söyledi.

Şahin, "Odalar ekmek zammı oranını açıkladılar. Bizce çok doğru bir ücretlendirme değil. Bunun için de onları toplantıya davet ettik. Bugün ve yarın iki toplantı gerçekleştireceğiz. Eğer belli bir ücret hususunda mutabık kalamazsak, Ankara Valiliği olarak yargıya başvuracağız ve bu ekmek fiyatına itirazda bulunacağız." dedi.

"Zam yapacak bir durum yok"

Ankara Fırıncılar Odası'nın, 'zammın giderleri karşılamadığı' yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine Vasip Şahin, "Toplantılarda bu hususu tartışacağız. İlk belirlemelerimize göre, an itibarıyla söz konusu zamma ihtiyaç görülmüyor. Tabii fırıncıların da gerekçelerini ve savunmalarını dinleyeceğiz. Oturup bir karar alacağız." şeklinde konuştu.

Yüzde 16'lık zam

Ankara Fırıncılar Odası, 'giderleri karşılamadığı' gerekçesi ile yüzde 16 oranında zam yaparak, 200 gramlık ekmek fiyatını 1,50 TL'den 1,75 TL'ye çıkarmıştı.









Yorumlar (0)