Ankara-Sivas hızlı tren hattında geri sayım: Karaismailoğlu duyurdu

"Türkiye'nin mega projeleri" içerisinde bulunan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nda gerçekleştirilen çalışmalarda son viraja girildiğini, hattının kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine açıkladığını bildirdi.

GÜNDEM 16.03.2023, 11:40
Ankara-Sivas hızlı tren hattında geri sayım: Karaismailoğlu duyurdu

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Treni Hattı’nda son viraja girildiğini ifade eden Karaismailoğlu, projelerin devam ettiğini ifade etti.

“12 saat 2 saate düşüyor”

Ankara-Eskişehir arasında gerçekleştirilen yüksek hızlı tren seferlerine Ankara-Sivas YHT Hattı'nın da katılmasıyla beraber başkent merkezli yüksek hızlı demir yolunun büyük bir kısmının daha bitirileceğine vurgu yapan Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas YHT Hattı'mız öte yandan Edirne'den Kars'a giden doğu-batı hızlı demir yolu seferinin büyük bir kısmı olarak hizmet verecek" bilgisini verdi.

250 kilometre/saat hıza çıkabilecek şekilde YHT hattıyla beraber Ankara ile Sivas arasında bulunan mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye ineceğini aktaran Karaismailoğlu, 12 saatin ardından seyahat aralığının 2 saate, Ankara-Yozgat arasının ise 1 saate düşeceğini dile getirdi.

Yorumlar (0)