Anastasiadis'ten Merkel aracılığıyla Erdoğan'a mesaj!

GKRY lideri Anastasiadis, bugün Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşecek olan Almanya Şansölyesi Merkel'e Erdoğan'la görüşerek arabuluculuk yapmasını istedi.

GÜNDEM 24.01.2020, 09:22 24.01.2020, 10:04
Anastasiadis'ten Merkel aracılığıyla Erdoğan'a mesaj!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la İstanbul'da bir araya gelecek Almanya Şansölyesi Angela Merkel'i telefonla aradı.

Merkel'le petrol ve doğalgaz mesajı iletecek


Rum lider Anastasiadis

GKRY'den  yapılan açıklamaya göre Anastasiadis, Merkel'den Türkiye ve GKRY arasında arabuluculuk yapmasını istedi. GKRY lideri, Alman liderin Türkiye'ye GKRY'nin Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yürüten Türkiye'nin yasa dışı eylemlerini derhal durdurması gerektiğini söylemesini istedi.

GKRY çözüm istiyor

Rum lider aynı zamanda Türkiye'ye Avrupa Konseyi'nin aldığı kararlara uyma çağrısı yaptı. Anastasiadis, Kıbrs'ta bir çözüm oluşmasını sağlayacak ve tehditten uzak her türlü çözüm görüşmeleri için hazır ve kararlı olduklarını belirtti.

GKRY'nin açıklamasında ayrıca Merkel'in görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konu hakkında konuşarak mesajını ileteceği ve görüşmenin sonucunu birkaç gün içerisinde kendisine belirteceği ifade edildi.

Yorumlar (0)