Altun: Medyada "kadın yönetici" kültürünü yerleştirmeliyiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, katıldığı Medyada Kadın Olmak Paneli'nde önemli mesajlar verdi. Çeşitli alanlarda başarılar yakalayan çok sayıda kadının bulunduğunu kaydeden Altun, yazar Halide Edip Adıvar'ı buna örnek gösterdi. Medyada kadın yönetici kültürünü oluşturmak gerektiğine değinen Altun, kadınların sektörde karşılaştığı zorlukların da ele alınması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM 05.12.2022, 16:00 Hakan Öksüz
Altun: Medyada "kadın yönetici" kültürünü yerleştirmeliyiz

"Medyada Kadın Olmak Paneli", Anadolu Ajansı Genel Müdürlüğünde düzenlendi. Panele katılan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kadınların medya sektöründe daha çok istihdam edilmesini ve çalışma koşullarının iyileştirilmesini desteklediklerini söyledi. Edebiyat, tarih, siyaset ve medya gibi çeşitli alanlarda önemli başarılar kazanmış birçok kadının bulunduğunu belirten Altun, programın tanıtım afişinde yer alan Halide Edip Adıvar'ın bunlardan biri olduğunu kaydetti.

"Halide Edip Adıvar'ın özgüveni beni çok etkiledi"

Anadolu Ajansı'nın kurulması fikrini ortaya atan kişinin Halide Edip Adıvar olduğunu vurgulayan Altun, "Aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın da önemli figürlerinden birisi. Fatih'te 19 Mayıs 1919'da, Kadıköy'de 22 Mayıs'ta düzenlediği mitinglerde önemli konuşmalar yaptı. Özellikle de Sultanahmet Meydanı'nda 23 Mayıs 1919'da yaptığı mitingdeki konuşması önemlidir. 200 bin kişinin karşısına çıkarak Türk kadının gücünü ortaya koydu, işgalcilerin yurttan atılması için çalıştı. Hatıralarını okuduğumda özgüveni beni çok etkiledi." ifadelerini kullandı.

"Çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor"

Halide Edip Adıvar'ın özgüvenine değinen Fahrettin Altun, "Medyada Kadın Olmak" başlığı altında öncelikle yapılması gereken şeyin "özgüven inşası" olduğunu belirtti. Son 20 yılda medya sektöründe çalışan kadınların sayısının arttığına işaret eden Altun, "Medya sektöründeki çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve kariyer süreçlerinin geliştirilmesi gibi önemli konularda çözümler üretmeliyiz. Kadın yönetici sayısını artırmak ve bir 'kadın yönetici' kültürü oluşturmak gerekiyor. Bu kültürü kurumsallaştırmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

"Cinsiyetçi ve ayrımcı tutumla yüzleşmek gerekiyor"

Kadınların medya sektöründe sadece soft alanlarda çalışabildiği yanılgısının yıkıldığını hatırlatan Altun, "Savaş ve afet haberciliğinde önemli başarılar elde eden kadın basın mensupları var. Kadınların medya sektöründe karşılaştıkları cinsiyetçi tutumla da yüzleşmek de gerekiyor. Kadın hikayeleri medyada daha çok yer bulmalı. Öte yandan kadın bedeninin meta hale gelmesinin normalleştirilmesini de kabul etmemeliyiz. Kadına şiddeti meşrulaştıran yayınları ötekileştirmemiz gerekiyor." dedi.

Yorumlar (0)