Almanya’dan deprem bölgelerine destek

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kenti etkileyen depremin ardından birçok ülke, destek ve ekip yollamaya devam ediyor. Bu noktada, Almanya’dan yola çıkan 50 acil personel ve kapsamlı yardım malzemeleri Adana’ya gidiyor.

GÜNDEM 08.02.2023, 09:30
Almanya’dan deprem bölgelerine destek

Alman Federal Teknik Yardım Kurumuna bağlı olan Arama ve Kurtarma Ekibi, kapsamlı yardım malzemeleri, özel eğitimli köpekler ve 50 acil durum personeli ile beraber özel bir uçakla Köln/Bonn Havalimanı'ndan Adana'ya doğu yola çıktı.

Birçok yardım malzemesi taşınıyor

Havalimanında gerçekleştirilen basın toplantısının sonrasında uçağa binen yardım ekibiyle beraber su arıtma cihazları, kamp yatağı, uyku tulumu, battaniye, çadır ve acil durum jeneratörlerinden meydana gelen ilave yardım malzemeleri de uçağa alındı.

Yola çıkan ekipler Türkiye'de AFAD ile iş birliği ve yakın koordine içerisinde çalışma sağlayacak.

İçişleri Bakanı'ndan “dayanışma” vurgusu

Suriye ve Türkiye’de gerçekleşen depremin üzüntüsünü yaşadıklarını ve Türkiye’nin her zaman yanında olacaklarını ifade eden Alman Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Bu korkunç ve felaket doğal afet oldukça büyük bir yıkıma sebep olmuştur. Korkunç miktarda insan yaşamını yitirdi ya da hala yaşam mücadelesine devam ediyor. Türkiye'nin yanında her zaman dimdik duracağız. AB ve Almanya’dan gelen yardımlar hızlı bir şekilde başladı." dedi.

Yorumlar (0)