Depremzedeler uçaklarla gönderildi: Antalya’da duygusal anlar

Kahramanmaraş merkezli ve 10 kentin etkilendiği şiddetli deprem tüm Türkiye’yi derinden sarstı. Deprem bölgelerinde bulunan vatandaşların bir kısmı uçaklarla Antalya’ya sevk edildi.

YAŞAM 08.02.2023, 09:44 08.02.2023, 12:20
Depremzedeler uçaklarla gönderildi: Antalya’da duygusal anlar

Kahramanmaraş’ın ilçesi Pazarcık merkezli, 10 kentte etkisini hissettiren 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerden etkilenen Hatay, Adana ve Şanlıurfa'daki vatandaşlardan bir bölümü, Antalya'ya ulaştı.

Gözyaşlarına hakim olamadılar

Adana ve Şanlıurfa'dan yola çıkan iki uçakla Antalya Havalimanı'na giden depremzedeler, yakınları tarafından burada karşılandı. Yakınları ile yan yana geldikleri sırada gözyaşlarına hakim olamayan bazı depremzedeler, yaşananların ortaya çıkardığı etkiyi gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri derinden etkileyen deprem felaketinin ardından depremzedelerin güvenli yerlere tahliyesi aralıksız sürüyor.

Kızı için gitmişti

Kızının yeni doğum yaptığını ve ona yardımcı olabilmek adına Şanlıurfa'nın ilçesi Siverek’e gitmek durumunda olduğunu ifade eden 70 yaşındaki Medine Güler, deprem sırasında bir apartmanın 12'nci katında bulunan bir dairede olduklarını aktardı.

Depremde binanın yıkılmadığını fakat zarar gördüğüne vurgu yapan Güler, daha sonra açık bir alana geçtiklerini araçta kaldıklarını ifade etti.

Depremzedeler adına ücretsiz uçak verildiğini dile getiren Güler, kızı ve 5 günlük torunu ile beraber Antalya'ya geldiklerini söyledi.

Yorumlar (0)