Almanya'dan getirilen 187 Türk Bitlis'te

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Almanya'dan getirilen 187 Türk vatandaşı Bitlis'te KYK yurduna yerleştirildi.

GÜNDEM 22.04.2020, 07:37
Almanya'dan getirilen 187 Türk Bitlis'te

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) önlemleri çerçevesinde, Almanya'dan Türkiye'ye getirilen 187 Türk vatandaşı, Bitlis'teki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait öğrenci yurduna yerleştirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın koordinasyonunda, Dışişleri, İçişleri, Sağlık, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının yürüttüğü ortak operasyonla 187 Türk, Almanya'dan kalkan uçakla Muş Alparslan Havalimanı'na getirildi.

Türk Hava Yolları'na ait uçaktan inen vatandaşlar, sağlık kontrollerinin yapılması, valiz ve üstlerinin dezenfekte edilmesinin ardından polis ve jandarma eşliğinde otobüslerle Bitlis'e sevk edildi.

Bitlis Gençlik ve Spor Müdürlüğüne ait Beşminare Kız Öğrenci Yurdu'na getirilen misafirler, kayıtları yapıldıktan sonra karantina süresince neler yapması gerektiği konusunda bilgilendirilerek odalarına yerleştirildi.

Uçaktan inen Hatice Ballıca, Türkiye'ye gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Adanalıyım, Allah'ın adamıyım. Çok şükür bugünümüze. Bizi orada bırakmadılar. Vatanımıza geldik. Almanya'ya gezmeye gitmiştim. Virüs laneti çıktı. Herkesten Allah razı olsun. Memleketimize ulaşacağız. Cumhurbaşkanlığına teşekkür ediyorum."

Gençlik ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, AFAD İl Müdürü Ali Fuat Balkan, İl Sağlık Müdürü Koray Okur, yurda gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve incelemelerde bulundu.

Yurtta 14 gün gözetim altında tutulacak vatandaşların ihtiyaçları Bitlis Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü, AFAD ve Kızılay tarafından karşılanacak.

Yorumlar (0)