Alevler bölgeyi sardı: MSB iki çıkarma gemisi gönderdi

MSB, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını sebebi ile Turunç Mahallesi'ndeki yurttaşların tahliyesi için iki çıkarma gemisinin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

GÜNDEM 01.08.2021, 18:36 01.08.2021, 18:49
Alevler bölgeyi sardı: MSB iki çıkarma gemisi gönderdi

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Muğla'ya bağlı Marmaris ilçesindeki orman yangını nedeni ile Turunç Mahallesi'ndeki yurttaşların tahliyesi için iki çıkarma gemisinin bölgeye gönderildiğini duyurdu. 

Perşembe gününden bu yana yanıyor...

Marmaris’te 29 Temmuz tarihinde ilk olarak Armutalan Mahallesi’nde başlayan orman yangınları yüzlerce dönüm alanı küle çevirdi. Sabah saatlerinde alevler tekrar parlayarak Hisarönü Mahallesi’ne doğru yayıldı. 

MSB'den çıkarma gemisi desteği

Alevlerin yaklaştığı Marmaris'e bağlı Turunç Mahallesi için tahliye kararı alındı. Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndaki iki çıkarma gemisinin Marmaris'teki yangın sebebi ile yurttaşların denizden tahliyesine destek maksadıyla bölgeye sevk edildiğini duyuruldu.

Söndürme ekipleri bölgedeki faaliyetlerini yoğunlaştırırdı.

MSB'den açıklama

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Marmaris'te sürmekte olan orman yangını sebebi ile Turunç Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine destek vermek üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'ndaki iki çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz ihtiyaç durumunda tahliyeye destek sağlayacak." sözlerine yer verildi.







































Yorumlar (0)