Akit Haber Müdürü Murat Alan saldırıya uğradı

Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, cuma namazı öncesi sopalı şahısların saldırısına uğrayarak darp edildi.

GÜNDEM 14.06.2019, 17:02
Akit Haber Müdürü Murat Alan saldırıya uğradı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine hakaret ettiği iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de 4 kişinin saldırısına uğradı. 

İstanbul Gaziosmanpaşa Sarıgöl'de cuma namazı kılmak için camiye giden gazeteci Murat Alan sopalı 4 saldırgan tarafından darp edildi. Gazeteci Murat Alan, aldığı darbelerle yaralanırken, sopalı 4 saldırgan olay yerinden kaçtı. 

Saldırganların kimlikleri belirlendi

Generaller için Akit TV yayınında “eşek gibi” ifadesini kullanan Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan’ı darp ettiği tespit edilen 4 kişiden 2 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü müdürlüğü ekipleri olay sonrası yaptıkları çalışmada 4 saldırganın kimliğini belirledi.

Aranmaya başlanan 4 kişiden S.A. ve B.C. ise Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Diğer 2 kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Soruşturma açılmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Akit TV ve Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan hakkında, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesine yönelik ifadeleriyle ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma dosyası, yetkisizlik kararı verilerek, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Yaşar Güler 100 bin TL'lik tazminat davası açmıştı

Öte yandan Akit TV ve Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Murat Alan hakkında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de 100 liralık manevi tazminat davası açmıştı. Habertürk

Yorumlar (0)