Putin: Rusya, Türkiye ve İran'ın başarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "(Suriye'de bölgenin istikrarı için yapılanlara ilişkin) Rusya, Türkiye ve İran'ın başarısıdır." dedi.

DÜNYA 14.06.2019, 17:27
Putin: Rusya, Türkiye ve İran'ın başarısı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de terörle mücadele de dahil olmak üzere bölgenin istikrara kavuşturulması konusunda yapılanların Rusya, Türkiye ve İran'ın ortak başarısı olduğunu bildirdi.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'teki Şanghay İşbirliği Örgütünün (ŞİÖ) üye ve gözlemci ülkelerinin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı zirve sonrasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile İran arasında çok yönlü ve taraflı ilişki bulunduğunu belirterek, Suriye'de terörle mücadele de dahil olmak üzere bölgesel istikrarı sağlamak için ortak çaba gösterdiklerini ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "İran'ın aktif pozisyonu sayesinde bu alanda çok şey yaptık. Tabii ki bu, bizim yani Rusya, Türkiye ve İran'ın başarısıdır." değerlendirmesinde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de ülkesi ile Rusya arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da ilerlediğini vurgulayarak, "Terörizmle mücadelede ve bölgede istikrarın sağlanmasında çok iyi bir iş birliğine sahibiz." ifadesini kullandı.

Hasan Ruhani, dış etkenlerin varlığı ve dış yaptırımlar nedeniyle bölgedeki ülkeler arasında etkileşime duyulan ihtiyacın arttığını ifade etti.

Yorumlar (0)