Akar: Macron benzin döküyor!

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz'deki gerilimin üzerine benzin döktüğünü söyledi.

GÜNDEM 18.09.2020, 13:05
Akar: Macron benzin döküyor!

Dün Nato Karargâhı'nda Türkiye ile Yunanistan arasında askerî düzeyde yapılan "ayrıştırma usullerinin" değerlendirildiği dördüncü teknik toplantı öğle saatlerinde tamamlanmıştı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İngiliz Channel 4 televizyonuna son dönemde bölgede yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

NATO Karargâhı'nda Türk ve Yunan askerî heyetler arasındaki teknik görüşmeleri değerlendiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın isteksiz tavrı ve birtakım ön koşulları sebebiyle çok ağır ilerleme kaydedildiğini ancak buna rağmen iki ülke arasındaki toplantıları sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan karasuları anlaşmazlığında Avrupa Birliği'nin rolünü değerlendiren Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Avrupa Birliği'nin (AB) sınırları belirleme, kural koyma, kuralları değiştirme gibi bir yetkisinin asla bulunmadığının altını çizdi.

Fransa'nın Doğu Akdeniz'deki gerilime müdahalesi ile ilgili olarak da Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u "problemlerin üzerine benzin dökmek" ile suçladı. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Macron'un tutumunun çözümü uzattıkça uzattığını, hayal görenin bizzat Macron'un ta kendisi olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)