Akar'dan kimyasal silah iddialarına sert tepki

TBMM'deki bütçe görüşmelerine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'nın kimyasal silah kullandığına ilişkin iddialardan Yunanistan'ın gerilimi artırıcı hamlelerine kadar birçok farklı konuda gelen soruları yanıtladı. TSK'nın kimyasal silah geliştirme, stoklama ve kullanma gibi bir planlamasının olmadığını kaydeden Akar, "Kimyasal silah kullandığımıza dair iddialar iftiradır, yalandır." diye konuştu.

GÜNDEM 09.12.2022, 23:19 11.12.2022, 12:04 Hakan Öksüz
Akar'dan kimyasal silah iddialarına sert tepki

Milli Savunma Bakanlığının TBMM Genel Kurulunda devam eden 2023 yılı bütçe görüşmelerine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, merak edilen sorulara yanıt verdi. 25 Temmuz 2015'ten bu yana yurt içi ve yurt dışında yapılan operasyonlarda yaklaşık 37 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini kaydeden Bakan Akar, "2022 yılında etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 4 bin civarında." dedi.

"Kimyasal silah iddiaları iftiradır"

Bölgeyi teröristlerden temizlemek için başlatılan operasyonların Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başarılı şekilde yürütüldüğünü kaydeden Bakan Akar, kimyasal silah iddialarına yanıt verdi.

TSK'nın envanterinde herhangi bir kimyasal silahın bulunmadığını belirten Akar, "Kimyasal silah geliştirme çalışmamız yok, böyle bir üretimimiz hiç olmadı. Ne stoklarız ne de kullanırız. Uluslararası anlaşmalar tarafından yasaklanmış hiçbir silah ve mühimmat, envanterimizde yok. Kimyasal silah kullandığımıza dair iddialar alçaklıktır. Teröre yönelik yürüttüğümüz mücadelenin Kürt kardeşlerimize karşı yapıldığı da iftiradır. Bunların hepsi kara propaganda. Teröristlerden başka hedefimiz yoktur." ifadelerini kullandı.

"Operasyonlar sayesinde en az 1 milyon Suriyeli evlerine döndü"

Pençe Kılıç Hava Harekatı'nda 264 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirten Bakan Akar, "Bölgeyi istikrarsızlaştıran teröristlerden hesap sormaya devam edeceğiz. Sınırımızın dibinde yuvalanmışlar, bizden kimse müsamaha göstermemizi beklemesin. 17 Nisan'da başlayan Pençe Kilit harekatı ile birlikte sınırlarımızda güvenliği sağladık. Teröristler, Mehmetçiğin nefesini ensesinde hissediyor. Güney hudutlarımızda kurulmak istenen terör koridoru engellendi. Bölgede yapılan operasyonlar sayesinde en az 1 milyon Suriyeli evlerine döndü." değerlendirmesinde bulundu.

"Yunanistan tarihten ders alsın"

Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi artıran Yunanistan'ın, uzlaşmaya yanaşmayan bir tutum sergilediğini vurgulayan Bakan Akar, "Yunanistan'daki siyasiler ve askeri yetkililer, iç politikadaki bazı hedeflerinden dolayı bize karşı kışkırtıcı bir tavır içindeler. Tarihten ders alsınlar ve bu tutumdan vazgeçsinler. Geçmişte olduğu gibi gelecekte de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanında olacağız. Bu bizim milli meselemizdir." dedi.

Yorumlar (0)