Bakan Yanık'tan "çocuğa cinsel istismar" yorumu: Davada tarafız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık olarak bu davada taraf olduklarını kaydeden Yanık, "Mağdur bize başvurduğu andan beri olayın tarafıyız, bizim için yeni bir vaka değil. Çocuğun korunması, siyaset üstü bir konudur. Bunu siyasi malzeme olarak kimse kullanmasın, aksi halde mağdurun ikinci defa mağdur olması söz konusu olur." dedi.

GÜNDEM 09.12.2022, 23:55 11.12.2022, 12:04 Hakan Öksüz
Bakan Yanık'tan "çocuğa cinsel istismar" yorumu: Davada tarafız

Kastamonu Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen "Geçmişten Günümüze Türk Kadını" konulu panele katılan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, önemli açıklamalarda bulundu. Hiranur Vakfı'nın kurucusu olan Yusuf Ziya Gümüşel'in kızının 6 yaşındayken imam nikahı ile evlendirilmesi ile ilgili konuşan Bakan Yanık, bu tür konuların siyaset üstü olduğunu söyledi.

"Çocuklardan başka koruyacağımız daha üstün bir yarar yok"

H.G.K.'nin 6 yaşında evlendirilmesi olayına dair görüşlerini açıklayan Bakan Yanık, "Söz konusu çocuklar olduğu zaman onlardan başka koruyacağımız daha üstün bir yarar yok. Çocukların korunması, siyaset üstü bir mesele. Hükümet olarak bu konuya verdiğimiz önem 20 yıldır değişmedi. Çocukların mağdur olduğu bu gibi durumlarda öncelikle çocuğun güvence altına alınması ve daha sonra rehabilite edilmesi önemli. Dava sürecinde hukuki destek, davanın ardından talep edilmesi halinde psikososyal ve ekonomik destek sağlamak, bizim sorumluluğumuz." ifadelerini kullandı.

"Mağdurun gizliliği ve korunması, bizim sorumluluğumuz"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bu davada taraf olduklarını söyleyen Bakan Derya Yanık, "Çocuğun tarafındayız, bundan ötesi yok. Mağdura en üst düzeyde desteği sağladık. Mağdurun gizliliği ve korunması da bizim yükümlülüğümüz. Bakanlık olarak bu vaka bizim için yeni değil. Şikayetin yapıldığı ilk andan beri işin içindeyiz. Lütfen bu tür konuları siyasetin malzemesi haline getirmeyelim. Bunun hakkında herkesin farklı bir görüşü olabilir, herkes dile getirsin. Öte yandan bu mesele üzerinden siyasi rant gütmeyelim. Bu konu, insanla ilgili bir konudur." değerlendirmesinde bulundu.

"Olay, siyasi bir ateş etme aracı olarak kullanılmamalı"

Mağdurların can güvenliğini ve gizliliğini sağlamak için gereken hizmetleri sağlamaya çalıştıklarına değinen Yanık, "Bu can yakıcı konuyu siyasi bir ateş etme aracı olarak kullanırsak, mağdurların ikinci defa mağdur olmasına neden oluruz. Bu nedenle olayı siyasi malzeme olarak kullanmayalım. Toplumsal farkındalık, öncelikle yetkililerden başlayacak." dedi.
 

Yorumlar (0)