AK Parti yerel seçimlere ilişkin yol haritasını belirledi: Erdoğan’ın 4 aşamalı planı basına sızdı

AK Parti, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimler için 4 aşamalı plan hazırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile milletvekilleri ve kabine üyeleri sahaya inmek için hazırlık yaparken deprem bölgesi için de ayrıca özel çalışmalar yapılacak. Belediye başkanlarının ise kırsal bölgelerde yoğun şekilde yürüteceği çalışmalar, raporlanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek.

GÜNDEM 09.08.2023, 10:44
AK Parti yerel seçimlere ilişkin yol haritasını belirledi: Erdoğan’ın 4 aşamalı planı basına sızdı

Parti, 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin yol haritasını belirledi. 14 ve 28 Mayıs tarihlerinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra partililere rehavete kapılmaması için uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim çalışmalarının başlaması için bakanlara talimat verdi. Talimata göre Ak Parti, yerel seçimlere ilişkin 4 aşamalı bir plan hazırladı ve bu plan dahilinde çalışmalarını yürütecek.

Raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuluyor

Yerel seçim çalışmaları kapsamında 922 ilçe ve 32 bin 260 mahallede seçmenlerin nabzı tutuluyor. Yurttaşın talep ve istekleri tek tek listeleniyor. Hazırlanan raporlar ise toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuluyor.

4 aşamalı plan uygulanacak

TRT Haber'in paylaştığı bilgilere göre, AK Parti 2024 yerel seçimine 4 aşamalı bir plan ile gidecek. İlk aşamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel seçimlerde başlattığı şehir ziyaretlerini artıracak, en fazla oy alınan il ve ilçeler ziyaret edilecek. Erdoğan'ın 15 Ağustos tarihinden sonra en çok oy aldığı Gerger, Sincik, Samsat ve Kahta’ya gitmesi bekleniyor.

Kabine üyeleri sahada olacak

4 aşamalı planın ikinci aşamasında ise kent buluşmalarına ağırlık verilecek. Bu kapsamdan kabine üyeleri, MKYK ve MYK üyeleri sahaya inecek. İllerde vatandaşların sorunları dinlenip not edilecek.

Kırsalda da çalışmalar yoğun olacak

Palanın üçüncü aşamasında ise belediye başkanları, milletvekilleri ve teşkilat üyeleri etkin bir şekilde çalışacak. Özellikle de kırsal bölgelerde yoğun çalışmalar yürütülecek. Köylere kadar ziyaretler planlanacak.

Deprem bölgesine özel çalışma yapılacak

Planın son ve dördüncü aşaması ise deprem bölgesine ilişkin olacak. Depremzede vatandaşlar için ayrıca özel çalışma yapılacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hazırladığı konut projelerinin de teslimi hızlandırılacak. Bölge halkının talepleri alınacak ve sonuca bağlanacak.

Yorumlar (0)