AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na "komuta alkışı" yanıtı: Sınırı aştı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlayan komuta kademesine yönelik "haddinizi bilin" çıkışında bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Bu sözlerin, bir Yunan siyasetçinin kullanacağı ifadelere benzediğini aktaran Çelik, "Kılıçdaroğlu eleştiri sınırını geçmiş ve haddini aşmıştır. Bu sert dilini, PKK'ya karşı kullandığı görülmemiştir." vurgusunu yaptı.

GÜNDEM 14.01.2023, 15:28 16.01.2023, 08:44 Hakan Öksüz
AK Parti'den Kılıçdaroğlu'na "komuta alkışı" yanıtı: Sınırı aştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı günü yaptığı grup konuşmasındaki sözleri nedeniyle tepki çekmişti. Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde gerçekleştirilen Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı alkışlayan komuta kademesine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Komuta kademesi haddini bilecek. Siyaset onların işi değil." ifadelerini kullanmıştı.

"Hakaret ile eleştiri arasında fark var"

AK Parti'den Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine yanıt geldi. Demokrasilerde bütün kurumların eleştirilebilir olduğunu ancak eleştiri ile hakaret arasında fark olduğunu kaydeden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, TSK'nın başarıları, ülkemize düşman kesimler tarafından eleştiri konusu oluyor." dedi. 

Kılıçdaroğlu'nun, komuta kademesine yönelik sözleriyle "haddini aştığını" belirten Ömer Çelik, "Siyasetçilerin geçmemesi gereken sınırlar vardır. Kılıçdaroğlu, TSK'nın komuta kademesiyle ilgili vahim sözleriyle sınırı geçti. Esasında bu sözlerin kendisinden gelmesi şaşırtıcı değil. CHP liderinin nefret siyaseti, TSK'ya kadar ulaştı." değerlendirmesinde bulundu. 

"Bir Yunan siyasetçinin söyleyeceği şeylere benziyor"

Terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenecek operasyonlara CHP'nin neden destek vermediğinin bilincinde olduklarını vurgulayan Çelik, "Bu sözleri bir Yunan milletvekilinin söylediği ile ilgili haberler çıksaydı herkes inanırdı. Kılıçdaroğlu, bu sert dili PKK'ya yönelik kullanmıyor. Henüz TSK'nın operasyonlarını övücü bir açıklamasıyla da karşılaşmadık. TSK'nın hareket kabiliyetinin artırılması için çalışmalar yapılıyor. CHP ve yakın arkadaşları, en yıkıcı sözleri dile getirmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)