"Cumhur İttifakı genişler mi?" sorusuna Bahçeli'den yanıt

MHP, seçimle ilgili yol haritasını belirleyeceği üç günlük Kızılcahamam kampına başladı. Burada yapılan toplantıda basın mensuplarına konuşan MHP lideri Bahçeli, başörtüsü meselesiyle ilgili Anayasa teklifinden Cumhur İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceğine dair birçok önemli soruya yanıt verdi. Bahçeli'nin altılı masa hakkındaki "yutan eleman" benzetmesi dikkat çekti.

SİYASET 14.01.2023, 16:03 Hakan Öksüz
"Cumhur İttifakı genişler mi?" sorusuna Bahçeli'den yanıt

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim hazırlıklarını sürdürüyor. MHP'nin Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki üç günlük maratonu başladı. Milletvekillerinin yanı sıra Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ile Merkez Yönetim Kurulu'nun da (MYK) katılacağı toplantılarda partinin seçime ilişkin yol haritası masaya yatırılacak. Kızılcahamam kampında seçim beyannamesi ile ilgili çalışmalar yürütülecek.

Toplantıda basın mensuplarına konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kritik açıklamalarda bulundu. Partilerinin programının cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile uyuştuğunu kaydeden Bahçeli, "Güfte ile beste örtüştü." ifadesini kullandı.

"Başörtüsü konusunda referanduma gidilebilir"

Başörtüsü meselesinin Anayasa düzeyinde ele alınmasıyla ilgili görüşü sorulan Bahçeli, "Perşembe günü komisyonda görüşülecek. Eğer TBMM'de buna 400'ün üzerinde onay oyu gelirse sağlıklı olur. Bu kadar oy gelmezse referanduma gidilecek. Bu konuda görüşümüz belli, yolumuza devam ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak bu değişikliği yapma konusunda kararlıyız. Muhalefeti dikkate almıyoruz." vurgusunu yaptı.

Cumhur İttifakı genişler mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak miting yapıp yapmayacağına ilişkin soruya, "Bizi altılı ganyan ile karıştırmayın." yanıtını veren Devlet Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceği hakkındaki görüşünü de dile getirdi. MHP lideri bu soruyu, "Herkes 85 milyonu kucaklamaya çalışıyor. Bu az br rakam değil. İttifaklar genişleyebildikleri ölçüde genişler." diyerek geçiştirdi. 

Babacan'ın adaylık açıklamasını değerlendirdi: "Yutan eleman"

Konuşmasında muhalefet partilerinin genel başkanlarının buluştuğu altılı masa toplantılardan da bahseden Bahçeli, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'ın adaylık ile ilgili açıklaması hakkındaki görüşünü de açıkladı. Altılı masanın, kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden Bahçeli, "10 toplantı yapmışlar ama bir denklem kurdum. Sıfırı neyle çarparsan çarp, sonuç yine sıfırdır. Yutan elemandır. MHP seçime hazırdır." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)