AK Parti 30 büyükşehirde araştırdı: Oy oranlarındaki düşüşün 3 nedeni var!

AK Parti, 30 büyükşehirde seçimlerde oy oranının düşmesine ilişkin nedenleri araştıran bir çalışma yaptı. Yapılan araştırma sonucunda seçmenin AK Parti'ye oy vermemesinin nedenleri arasında Suriyeli sığınmacılar, ekonomi ve değişim talebi başlıkları öne çıktı.

GÜNDEM 09.08.2023, 12:56 09.08.2023, 13:21
AK Parti 30 büyükşehirde araştırdı: Oy oranlarındaki düşüşün 3 nedeni var!

14 Mayıs genel seçimlerinden zafer ile çıkmasına rağmen AK Parti’nin oy oranı yüzde 35’e kadar geriledi. Bunun üzerine AK Parti, söz konusu düşüşün nedenini belirlemek için 30 büyükşehirde kapsamlı bir araştırma yaptırdı.

3 başlık öne çıktı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin köşe yazısında yer verdiği araştırmaya sonucuna göre; AK Parti’nin oy oranlarındaki gerilemenin nedenleri arasında 3 temel başlık öne çıktı.

Yapılan araştırma sonucuna göre; AK Parti oylarındaki gerilemenin öne çıkan üç nedeni şöyle:

1-Ekonomi

2-Suriyeli sığınmacılar

3-Değişim talebi

Yerel seçimde işi sıkı tutacaklar

Diğer yandan AK Parti, Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimler için şimdiden işi sıkı tutmaya başladı. Muhalefetin yönetimi altında olan belediyelerin karnelerini çıkaran AK Parti, kendi çatısı altındaki belediyelerin de karnesini çıkarmayı ihmal etmiyor. Bu kapsamda, belediye başkanlarının başkanlık süreci boyunca seçim vaatlerinden ne kadarını gerçekleştirdiği, çalışmalarının sahada karşılığı olup olmadığı göz önünde bulunduruluyor.

Adayları seçmeler belirleyecek

Doğru adaylar ile seçmenin karşısına çıkmayı amaçlayan AK Parti, doğru adayı seçmenlerin belirlemesini isteyecek. Bu doğrultuda 81 kentte aday olmasını istedikleri kişiler adına özel ve ucu açık soruların olduğu anketler yapılacak. Her şehir için en az 2 aday adayını genel merkeze sunacak.

Yorumlar (0)