Ahmet Hakan'a sert eleştiri… “Saray soytarısı”

Kendisini mesih ilan ederek uzun süre gündem olan eski Refah Partisi Milletvekili Hasan Mezarcı, kendisine ‘hasta’ imasında bulunan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan hakkında sert açıklamalarda bulunarak, “Saray soytarısı” dedi. 

GÜNDEM 19.04.2022, 12:53 19.04.2022, 18:09
Ahmet Hakan'a sert eleştiri… “Saray soytarısı”

Refah Partisi Milletvekili olarak 90’lı yıllarda yaptığı açıklamalar ve verdiği demeçlerle çokça tartışılan Hasan Mezarcı, ardından cezaevine girmiş, cezaevinden çıktıktan sonra ise kendisini mesih ilan ederek Türkiye’nin gündemine oturmuştu. 

Hasan Mezarcı’nın ‘oruç’ yorumu sosyal medyada hızla yayılmıştı

Bir süredir hayatını gözlerden uzak bir şekilde yaşayan Hasan Mezarcı, geçtiğimiz günlerde suyun orucu bozmayacağı yönünde bir açıklama yaparak bir kez daha basında yer buldu. Mezarcı, “Mesih olarak, su içmenin orucu bozma kuralını kaldırdım. Su içmek orucu bozmaz” açıklamalarında bulunmuş, bu söylemler sosyal medyada hızla yayılmıştı. 

“Bir hasta ile eğlenmek gibi geliyor bana” yorumunda bulunmuştu

Hasan Mezarcı’nın bu görüşleri ile ilgili bir açıklama da Ahmet Hakan’dan geldi. Mezarcı ile alay eder tarzda bahsedilmesinden üzüntü duyduğunu dile getiren Hakan, “Hasan Mezarcı ile bu tarzda alay eder gibi konuşulmasından haz etmiyorum. Bir hasta ile eğlenmek gibi geliyor şahsen bana” ifadelerini kullanmıştı. 

Hasan Mezarcı, sosyal medya hesabı üzerinden “Saray soytarısı” dedi

Ahmet Hakan’ın kendisi hakkında ‘hasta’ imasında bulunmasına sert tepki gösteren Hasan Mezarcı, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile kendisine yanıt verdi. Ahmet Hakan’a, “Saray soytarısı” diyen Mezarcı, “Su içmek her insanın sağlığı için bir zorunlu ihtiyaçtır, o sebeple orucu bozmaz. Ama devletin kaynaklarını, milletin kaynaklarını soyup, yandaş olan kişilere taşımak imanı da bozar, dini de bozar. Hepsinden öte, insanlığı bozar. Mesih, saraydan gelen emirle yorum yapmaz. Allah tarafından kendisine verilen yetkiyle konuşur” ifadelerini kullandı. Mezarcı’nın bu açıklamaları sosyal medyada büyük ses getirdi. 

Yorumlar (0)