Açıklama geldi… Adım adım Türkiye’ye yaklaşıyor!

Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Sahra Çölü’nden yükselen ve Libya üzerinden hareket eden yoğun toz bulutunun Türkiye’ye ilerlemekte olduğu açıklandı. 

GÜNDEM 15.04.2022, 14:27
Açıklama geldi… Adım adım Türkiye’ye yaklaşıyor!

Kısa bir süre içinde Akdeniz ülkelerinde etkisini göstermesi beklenen toz bulutu, Türkiye’nin de özellikle batı ve güney kesimlerinde etkili olacak. Türkiye’ye doğru ilerleyen toz bulutu sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden de bir açıklama yapılarak, vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunuldu. 

Çöl tozu fırtınası şiddetli olabilir

Avrupa Uzay Ajansı tarafından yapılan bilgilendirmede, Türkiye’yi etkileyecek olan çöl tozu fırtınasının şiddetli olabileceği aktarıldı. 15-18 Nisan tarihleri arasını kapsayan tahminlere göre, çöl tozu fırtınası İtalya yönünden giriş yapacak ve ardından Yunanistan’a ilerleyecek. Yunanistan’ın ardından Türkiye’ye giriş yapması öngörülen fırtına, sonrasında Kıbrıs’a doğru sürüklenecek. 

Meteoroloji son verileri paylaştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de Türkiye genelindeki hava durumu tahminlerini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre, Türkiye’nin kuzeydoğu bölgelerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin-Tokat çevreleri ve Sivas’ın kuzey bölgelerinde ise yağışlı bir hava olacak. Diğer bölgelerde ise kısmen az bulutlu bir hava öngörülüyor. 

Meteoroloji’den çığ uyarısı yapıldı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Karadeniz’in iç ve tepe noktaları ile Doğu Anadolu’nun eğimli alanlarında çığ tehlikesi uyarısı yapılarak, bölgedeki vatandaşların tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Öte yandan doğu ve iç kesimlerde sabah saatleri ve gece yarısında don olayı ve buzlanmanın yanı sıra dönem dönem sisin etkili olabileceği de bildirildi.   

Pazar günü Türkiye’nin batısında yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan bir diğer bilgilendirmede, pazar günü Türkiye’nin batı kentlerinde yağışların etkili olacağı duyuruldu. Sağanak yağışların 3 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

Yorumlar (0)