Biden'ın bu görüntüleri, sosyal medyanın diline düşürdü!

Gafları ve unutkanlıkları ile sık sık dünya gündemine gelen 79 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden, bu kez de karşısında kimse yokken tokalaşmaya çalışarak herkesi şaşırttı.

DÜNYA 15.04.2022, 15:06 15.04.2022, 15:11
Biden'ın bu görüntüleri, sosyal medyanın diline düşürdü!

Kuzey Carolina bölgesinde yer alan bir üniversiteyi ziyaret eden Joe Biden, buradaki yaptığı uzun konuşma sonrası ilginç bir teşebbüste bulundu. Karşısında kimse yokken elini uzatarak tokalaşmayı bekleyen ABD Başkanı Biden, ardından durumu fark etmesi üzerine bir süre etrafına bakarak platformdan aşağı indi. 

Biden’a sert eleştiriler geldi

Kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntülere adeta yorum yağarken, Biden’a muhalif isimler de konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası bazı kullanıcılar ABD Başkanı’nın platformdan inerken nereye gideceğini öğrenmek için o tarz bir el hareketinde bulunduğu savundu. Bazı ABD vatandaşları ise Biden’ın yaşlılık problemleri ile boğuştuğunu iddia ederek, akıl sağlığının yerinde olmadığını öne sürdüler. 

“Bu yaşananlar hiç sıradan değil”

Şimdiye kadar pek çok pot kırarak muhalefetin diline düşen Joe Biden, bu kez boşlukla tokalaştığı anlarla eleştirilerin odağı oldu. Kısa sürede yayılan görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden paylaşan Texas Senatörü Ted Cruz, bir göz emojisi paylaşarak yaşanan durumu tiye aldı. Kaliforniya Cumhuriyetçi Parti eski başkan yardımcısı Harmeet K. Dhillon ise yaptığı açıklamada, “Yaptıkları tek iş Biden’ın sağlıklı olduğunu sergilemek olan Beyaz Saray ve Biden ailesinin bakıcıları nereye gitti? Bu yaşananlar hiç sıradan değil” ifadelerini kullandı. 

“Bu kişi Amerikan Başkanı olmak için elverişli durumda değil"

Tennessee bölgesinde yapılmasına kısa bir süre kalan Cumhuriyetçi ön seçimlerinde Kongre için adaylığını koyan Robby Starbuck ise, "Ah adamım. Arkasında çalınan müzik, yaşanan bu durumu 10 kat daha da beter yapmış. Bu kişi Amerikan Başkanı olmak için elverişli durumda değil" dedi.

ABD halkı tarafından akıl sağlığı ve yaş durumu sebebiyle sık sık tartışılıyor

Başkan seçildiği ilk günden bu yana peş peşe potlar kırarak tüm dünyayı şaşırtan Biden, yeniden başkanlığa aday olma hevesini dillendirmesine rağmen, ABD halkı tarafından akıl sağlığı ve yaş durumu sebebiyle sık sık tartışılmaya devam ediyor.

Trump, Biden’a “Bunak” demişti

Yardımcısı Kamala Harris’e uzun bir süre ‘Başkan Harris’ şeklinde hitap ederek gündemi meşgul eden Biden, bu yılbaşında ise 2022’ye değil, 2020 yılına girildiğini zannetmişti. Kendisi ile seçim yarışına girerek mağlup olan ABD Başkanı Donald Trump, Biden hakkında ‘bunak’ yorumunda bulunmuş ve bilişsel teste sokulması durumunda sınıfta kalacağını iddia etmişti. 

Yorumlar (0)