ABD’deki Türklere 22 Mayıs uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, ABD’de bugün gerçekleştirilmesi planlanan organizasyon ve gösteriler konusunda uyarılarda bulundu. Amerika’da bulunan Türklerin bugün için dikkatli olması gerektiği aktarıldı.

GÜNDEM 22.05.2022, 12:49 23.05.2022, 09:23
ABD’deki Türklere 22 Mayıs uyarısı

Dışişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü, ABD’de yaşayan veya geçici süreliğine orada bulunan Türk vatandaşları için uyarılarda bulundu. Ülkede bugün (22 Mayıs) gerçekleştirilmesi planlanan geniş katılımlı gösteri ve organizasyonlar hakkında güvenlik açısından sıkıntılar yaşanabileceğini aktaran kurumlar, “ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarımıza uyarımızdır” başlığı altında duyuru yayınladı. 



Geçmişte yaşanan olaylar hatırlatıldı

Duyuruda şu ifadeler yer aldı: “ABD polisi, bu tip gösteri ve organizasyonlarda çıkabilecek olaylar hakkında önlem alıyor ancak geçmişte yaşanan olaylara baktığımızda göç yaşartıcı gaz, elektro şok ve gerçek mermi kullanıldığı görülmüştür. Bu tarz organizasyonlarda kontrol edilmesi ve önlenmesi zor olan olaylar meydana gelebilir. Bu sebeple toplu etkinliklere katılmaktan kaçınmalı, dikkat çekici davranışlarda bulunmamalı ve gelişmeleri basın organlarından takip etmelisiniz.”

Yorumlar (0)