ABD'li yazarın manipülasyon çabası

New York Times gazetesi yazarı Erzurum'da çekilmiş fotoğrafı Barış Pınarı Harekâtı'nda çekilmiş gibi göstererek manipülasyon yapmaya çalıştı.

GÜNDEM 13.10.2019, 15:50
ABD'li yazarın manipülasyon çabası

Barış Pınarı Harekâtı aleyhine sosyal medyada yürütülen dezenformasyon girişimlerine bir yenisi daha eklendi. New York Times (NYT) gazetesi yazarı Kurt Eichenwald, 1983 yılında Erzurum depreminde hayatını kaybetmiş çocukların başında duran bir annenin fotoğrafını harekâtta çekilmiş gibi paylaştı. 

Ödüllü fotoğraf

Fotoğrafın aslının Mustafa Bozdemir'e ait olduğu bu fotoğraf, daha öncesinde Türkiye'den bir foto muhabirinin ilk kez World Press Photo ödülünü kazandığı fotoğraf olarak biliniyor.

Yazar Eichenwald, paylaşımında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham, Marco Rubio ve diğer ABD'li siyasetçileri etiketleyerek, "Çocuk cinayeti, Cumhuriyetçiler için artık sorun değil, bu onların özelliği." şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Eichenwald, ABD'de çok satanlar listesinde yer alan birçok kitabı kaleme alan ünlü bir yazar. Yazarın bazı kitapları sinemada da yer edinmişti.

 

Yorumlar (0)