"DEAŞ'lı teröristlerin kaçması sağlandı"

Bir görgü tanığının ifadesine göre YPG/PKK yangın çıkartarak DEAŞ'lı teröristlerin kaçması sağladığı belirtildi.

GÜNDEM 13.10.2019, 15:54 13.10.2019, 23:28
"DEAŞ'lı teröristlerin kaçması sağlandı"

YPG/PKK, Ayn İsa beldesinde, daha önce ele geçirdiği DEAŞ'lı teröristler ile aileleri tuttuğu bir kampı ateşe vererek içeridekilerin kaçışına yardımcı oldu.

Rakka iline bağlı Ayn İsa belde merkezinin batısında yer alan kampta adının açıklanmasını istemeyen bir sivil çalışanı, "Bugün 11.00 sularında örgüt yöneticileri gelip biz sivil çalışanların tümünü kamp alanından çıkardı. Yalnızca kendileri içeride kaldı. 13.30 sularında kamp alanında yangın başladığını ve dumanların yükseldiğini gördük. Arkadaşlarımız ne olduğuna bakmak için gittiklerinde bizim kullandığımız ofislerin yandığını gördü. Bu yangını tutuklular ve aileler kendi bulundukları yerde çıkarmış olsaydı bizim ofislerimize zarar gelmezdi. Bizim ofis alanımız DEAŞ'lılar ve ailelerinden farklı bir noktada. Bu yangını örgütün kendisi çıkardı. Bizi bu yangını başlatmadan önce oradan çıkarmaları da bunun kanıtı." diye konuştu.

Görgü tanığı, kampa herhangi bir bombardıman ya da hava saldırısı olmadığını da sözlerine ekledi.

Yangın sebebiyle, kampta bulunan DEAŞ'lı teröristler ve aileleri ile daha önce yerinden edilip bölgeye sığınmış sivillerin yaşadığı her iki bölümünden binlerce kişinin kaçarak uzaklaştığı gözlemlendi.

Ayn İsa, Türkiye sınırına yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta.

Türkiye, DEAŞ'lıların gözetimini üstleneceğini açıklamıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede, Barış Pınarı Harekâtı'yla terörden arındırılacak alanlardaki DEAŞ unsurlarının ve yine harekât alanındaki kamplarda bulunan ailelerinin gözetimini Türkiye'nin üstleneceğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin üstleneceği bu görev kapsamında Suriye içinde terörden arındırılmış bölgelerde tutulması yönünde çalışmalar yapılacağını açıklamıştı.

YPG/PKK, DEAŞ'lı teröristler ve ailelerini serbest bırakmakla tehdit etmişti.

Terör örgütü YPG/PKK, tuttuğu DEAŞ'lı terörist ve ailelerini Haseke ve Rakka'daki cezaevlerinde de bulunduruyordu. Fakat teröristlerin ve ailelerinin sonradan salıverilmesi için çeşitli anlaşmalar yaptığı biliniyor. Para karşılığında DEAŞ'lı teröristleri serbest bırakan terör örgütü YPG/PKK, bunu zaman zaman koz olarak kullanmaktan çekinmiyor.

Terör örgütü YPG/PKK, Rakka şehir merkezinde ele geçirdiği DEAŞ'lı teröristlerle anlaşmaya vararak bölgeden tahliyesini sağlamış, bunların önemli bir bölümünü ise Türkiye'ye sızmaları üzerine sınır hattına yöneltmişti.

Yorumlar (0)