ABD'deki Türklerden Ermeni iddialarına tepki: ''Arşivleri açın, gerçeklerle yüzleşin''

ABD'deki Türkler, 24 Nisan vesilesiyle Washington'da toplandıkları bir etkinlikte, Ermeni terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatları andı ve daha sonra Ermeni iddialarına sert tepki gösterdi.

GÜNDEM 25.04.2022, 10:58 25.04.2022, 18:02
ABD'deki Türklerden Ermeni iddialarına tepki: ''Arşivleri açın, gerçeklerle yüzleşin''

Başta Washington, New Jersey ve New York olmak üzere farklı eyaletlerden gelerek, "Şehitleri Anma ve Dayanışma" etkinliği kapsamında Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Ermeni iddialarına ilişkin tepkilerini ve Türkiye'nin haklı tezlerine yönelik desteklerini ortaya koydu.

ABD hükümetine tepki!

Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi koordinesinde, Türk vatandaşlarını bir araya getiren ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, ellerinde Azerbaycan ve Türk bayrakları taşıyan kalabalık, Azerbaycan ve Türkiye lehine sloganlar attı. Ermeni iddialarının siyaset aracı yapılmaması ile ilgili ABD hükümetine tepki gösteren grup, tarihi hadiselerin çarpıtılması sebebiyle duydukları rahatsızlığa dikkat çekti.

“Ermeni yalanlarını reddediyoruz

Gruptakiler, "Ermeni yalanlarını reddediyoruz", "Tarih siyasetle yargılanamaz" ve "Türkiye-Ermenistan çözüm sürecini destekliyoruz" şeklinde afişler açarak hem son günlerdeki Erivan-Ankara diplomasisine destek verdiklerini hem de Ermeni iddialarını reddettiklerini vurguladı.

Gösteriye katılan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Türk toplumu üyeleriyle birer birer sohbet etti. Gösterinin ardından hatıra fotoğrafı da çektirildi.

Gösterinin gerçekleştirildiği Sheridan Meydanı'nda diğer yanında bir araya gelen az sayıdaki Ermeni de bazı sloganlar attı ve pankartlar taşıdı.

Washington polisi, göstericiler için meydanı iki bölüme ayırırken, alınan güvenlik tedbirleri dikkat çekti.

Yorumlar (0)