AB göçmenler için harekete geçti: Soruşturulsun!

Avrupa Birliği (AB), Yunanistan'a, göçmenlere yönelik şiddet ya da yasa dışı müdahalede bulunulduğu iddiasını soruşturması için çağrıda bulundu. 

GÜNDEM 11.03.2020, 16:28 11.03.2020, 17:00
AB göçmenler için harekete geçti: Soruşturulsun!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye-Yunanistan sınırında Yunan güvenlik güçleri tarafından şiddet gören göçmenlere için harekete geçti. 

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Adalbert Jahnz, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "Yunan yetkililerin (göçmenlere yönelik) herhangi bir şiddet ya da yasa dışı müdahale iddiasını soruşturmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Jahnz, Yunan yetkililerin istisnai bir durumla karşılaştığını ve zor bir görev yerine getirdiğini belirterek, "Bunu, temel haklara tam olarak uyarak ve orantılı biçimde yapmalılar." dedi. 

Göçmenlerin Pazarkule-Kastanies sınır kapıları arasında bulunan tampon bölge ve yakınındaki ağaçlık alanda bekleyişleri, 13'üncü gününde devam ediyor. 

Yunanistan sınır birlikleri, sığınmacılara gaz bombaları ile müdahalede bulunuyor ve gaz fişeklerini doğrudan göçmenleri hedef alarak atıyor.

"2 bin 306 göçmene sahra hastanesinde müdahale edildi"

Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Yunan güvenlik güçleri tarafından plastik mermi, ateşli silah, gaz bombası ve tazyikli su ile yapılan müdahale neticesinde 2 bin 306 göçmenin yaralandığını ve bu göçmenlere kentte bulunan hastaneler ve sahra hastanesinde müdahale edildiği bildirmişti. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Mart günü saat 12.10 itibarıyla Türkiye topraklarından ayrılarak, Edirne Meriç’ten Yunanistan’a geçen göçmen sayısını 142 bin 175 olarak açıklamıştı. 

Yorumlar (0)