70 kişiye mezar olan sitenin mimarı, Bursa'da yakayı ele verdi

Depremde yıkılan Kahramanmaraş'taki 25 daireli Badı Saba Sitesi'nin şantiye şefi olan mimar A.E.Ç, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yakalandı.

GÜNDEM 23.02.2023, 14:47 Hakan Öksüz
70 kişiye mezar olan sitenin mimarı, Bursa'da yakayı ele verdi

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler, 11 ilde yıkıma neden oldu. Depremlerde yıkılan binaların kazında kalan 43 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Deprem bölgesinde bir yandan hasar tespit çalışmaları sürerken bir yandan da yıkılan binalardaki yapım kusurlar inceleniyor. Binaların yapımı aşamasındaki ihmallerden sorumlu olan çok sayıda kişi, başlatılan soruşturmalar kapsamında yakalanıyor.

Depremde yerle bir olan binaların sorumluları ve müteahhitlerine yönelik soruşturma kapsamında gözaltılar devam ediyor. Yakalanan kişilerden biri de Kahramanmaraş'taki 25 daireli Badı Saba Sitesi'nin şantiye şefi mimar A.E.Ç. oldu. 

Osmangazi ilçesinde yakalandı

Depremde yıkılarak 70 kişiye mezar olan sitenin yapımında görevli mimar A.E.Ç'nin Bursa'da olduğu öğrenildi. Osmaniye ilçesinde belirlenen adrese intikal eden İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, A.E.Ç'yi yakaladı. Gözaltına alınan mimar, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sonra adliyeye gönderildi.

Yorumlar (0)