70 bin mahkûma korona izni: Cezalarını evde çekecekler!

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) bu hafta sevk edilmesi planlanan infaz düzenlemesine geçici madde konularak, açık cezaevlerinde kalan 70 bin mahkûmun, belli bir süre boyunca cezalarını evde çekmeleri sağlanacak.

GÜNDEM 31.03.2020, 09:37
70 bin mahkûma korona izni: Cezalarını evde çekecekler!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında cezaevlerinde de yoğun tedbirler alınıyor. 

Son olarak infaz düzenlemesine geçici madde ekleneceği ve açık cezaevlerinde kalan 70 bin mahkûmun, belli bir süre boyunca cezalarını evde çekmelerinin sağlanacağı bildirildi. 

Açık cezaevlerine yönelik uygulama, 30 Mayıs 2020 tarihine kadar devam edecek. Adalet Bakanlığı tarafından ev hapsi uygulaması iki ay daha uzatılacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberinde, AK Parti kurmaylarının, hem 75 yaş üstü mahkûmların cezalarını evde çekmeleri hem de hamile ve hasta mahkûmlara yönelik ev hapsi tavsiyelerinin uygulanmasıyla cezaevinden hızla çıkacak mahkûm sayısının 100 bini bulacağını düşündükleri kaydedildi. 

Söz konusu hesaplama, normal infaz düzenlemesinin uygulanmasının ardından tahliye olacaklar ile daha da artış gösterecek. 

İlk olarak infaz indirimiyle birlikte 30-40 bin hükümlü serbest kalacak. Kademeli olarak da 100-130 bin kişinin tahliye edileceği düşünülüyor.

Bu durum, 300 bin kişinin bulunduğu cezaevlerinin toplamda üçte iki oranında boşalacağını gösteriyor.

Yorumlar (0)