5 ilde FETÖ operasyonu: 25 gözaltı kararı

İstanbul merkezli 5 ilde gerçekleştirilen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü üyesi oldukları iddiası üzerine haklarında gözaltı kararı çıkarılan 25 şüpheliden 16'sı yakalandı.

GÜNDEM 31.05.2022, 08:47 31.05.2022, 10:28
5 ilde FETÖ operasyonu: 25 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, FETÖ üyelerine operasyon düzenlendi.

25 şüpheliden 16’sı yakalandı

FETÖ’nün şifreli mesajlaşma uygulaması olarak bilinen ByLock'u kullanan, ankesörlü hatlar üzerinden görüşmeler yaptığı belirlenen, emniyet ve TSK mahrem yapılanmasında bulundukları tespit edilen 25 şüpheli ile ilgili gözaltı kararı verildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, İstanbul, Şanlıurfa, Bursa, Bingöl ve Ankara’da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, KHK ile ihraç edilmiş kamu personellerinin de aralarında bulunduğu 16 zanlı gözaltına alındı.

Çalışmalar devam ediyor

Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda, çok sayıda dijital malzeme ve örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği, firari olan 9 zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği aktarıldı.

Yorumlar (0)