41 şehir ve KKTC’de FETÖ operasyonu: 100 tutuklama

İzmir merkezli 41 şehir ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Fetullahçı Terör Örgütü’nün TSK yapılanmasına dair yürütülen soruşturma dahilinde gözaltına alınan ve içlerinde muvazzaf askerlerin de bulunduğu 176 şüpheliden 100 tanesi tutuklandı.

GÜNDEM 11.09.2021, 00:25
41 şehir ve KKTC’de FETÖ operasyonu: 100 tutuklama

Güvenlik güçlerince FETÖ’ye dair operasyonlar aralıksız sürüyor.

Son olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki gizli yapılanmasına ilişkin başlatılmış olan operasyon dahilinde haklarında gözaltı kararı olan 214 şüpheliden, yakalanmış olan 176 zanlının emniyetteki işlemleri bitirildi.

29 şüpheli faydalı itirafçı, 4 şüpheli ise delil durumu olmaları sebebiyle kolluk kuvvetlerince serbest bırakıldı.

100 şüpheli hakkında tutuklama kararı

Adliyeye sevk edilmiş olan 143 şüpheliden 100 tanesi tutuklandı, 43 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bununla beraber 4 şüpheli hakkındaki mükerrer soruşturma, 3 şüpheli hakkındaki ise gözaltı kararı sağlık durumu sebebiyle iptal edildi.

Firari toplam 31 şüpheliyi (18’i yurt dışında) arama çalışmaları devam ediyor.

1 yarbay, 1 albay, 7 yüzbaşı

Merkezi İzmir olmak üzere 41 şehir ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına dair 7 Eylül tarihinde başlatılmış olan soruşturmada içlerinde muvazzaf askerlerin de yer aldığı 44 tanesi muvazzaf 69 askerle 145’i darbe girişiminin ardından ilişikleri kesilen askeri okul öğrencisi olmak üzere 214 şüpheli için gözaltı kararı çıkartılmıştı.

Zanlılardan 5 tanesi uzman çavuş, 41 tanesi astsubay, 7 tanesi teğmen, 7’si üsteğmen, 7’si yüzbaşı, 1’i yarbay ve 1’inin ise albay rütbesinde bulunduğu, gözaltı kararı verilmiş olanlardan içlerinde ilişiği kesilen askeri okul öğrencisi F.T.’nin FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in öldürdüğü darbeci general Semih Terzi’nin oğlu olduğu tespit edilmişti.

Yorumlar (0)