4 saatlik MGK toplantısı sona erdi... İşte kararlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında düzenlenen 4 saat 10 dakikalık Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sona erdi. İşte MGK kararları...

GÜNDEM 26.11.2019, 21:18
4 saatlik MGK toplantısı sona erdi... İşte kararlar!

MGK Bildirisi'nde, bölgede barış ve istikrar ortamının tesis edilmesi sürecine katkı yapan harekatın, hedefine ulaşana kadar sürdürüleceği ve sivillerin zarar görmemesi için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

Terörle mücadelede sorumluluktan kaçmayan Türkiye'nin DEAŞ terör örgütüyle mücadeleyi kararlı bir şekilde yürüttüğü belirtildi.

MGK Bildirisinde, 1915 olayları hakkında tarihi ve hukuki dayanaktan mahrum ve asılsız iddiaları esas alan kararlar kınandı.

Suriye'de Tel Rıfat ve Münbiç bölgeleri dahil teröristten arındırma çalışmalarının bir an önce tamamlamasının beklendiği aktarıldı.

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz başta olmak üzere, bölgesel ve küresel meseleler ele alınarak, yapılan dış temaslar hakkında kurula bilgi sunulduğu kaydedildi.

Uluslararası toplumun, Suriyelilerin gönüllü ve güvenli bir şekilde dini ve etnik hiçbir ayrıma uğramaksızın, evlerine ve topraklarına dönerek, en kısa sürede huzur ve refaha kavuşmalarını amaçlayan Türkiye'yi desteklemeye davet edildiği ifade edildi.

Yorumlar (0)