4 akrabasını öldüren sanık: 'Muazzam bir enerji patlaması oldu'

İstanbul Kartal’da avukatlık bürosunda, taraflar arasında yaşanan miras kavgası sonucunda silahla 4 akrabasını öldüren Ahmet S. Belginer, hakim karşısına çıktı. Belginer, “Göğsümde muazzam bir enerji patlaması ve bir gücün vücuduma girdiğini hissettim. Bunun etkisiyle silahıma elimi atıp çıkardım. Beynimde adeta şimşekler çaktı, gerisini hatırlamıyorum” sözleriyle ilginç bir savunma yaptı. 

GÜNDEM 12.01.2022, 16:08
4 akrabasını öldüren sanık: 'Muazzam bir enerji patlaması oldu'

6 Nisan 2021’de, İstanbul’un Kartal ilçesinde bulunan bir avukatlık bürosunda toplanan taraflar arasında yaşanan miras kavgasında silahla 4 akrabasını vurarak öldüren 62 yaşındaki Ahmet Salih Belginer, “kasten öldürme” ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçları dolayısıyla 4 defa müebbet ve 15 seneye kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

“Muazzam bir enerji patlaması oldu”

Anadolu 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Ahmet Salih Belginer, müştekiler ve avukatlar salonda yer aldı.

Savunma yapan Belginer, “Maktuller ile aramızda dedelerimizden kalma taşınmazlar bulunuyordu. Öncesinde babamın kullandığı ve ardından da babamın yanına giderek işletmesini gerçekleştirdiğim bir arazi mevcuttu. Bu arazi konusunda iş yapmak için mirasçılar bana izin vermişlerdi, fakat sonrasında bana davalar açıldı.” sözlerini kullandı. Olayın yaşandığı gün, miras konusunu görüşmek ve anlaşma yapmak için buluştuklarını belirten sanık, “Gittiğim zaman maktuller ve müştekiler ile birlikte 2 avukat vardı. İçeri girdiğim zaman ‘Bana hem izin veriyorsunuz, bir de dava açıyorsunuz ve babamın yaptırdığı evin anahtarını istiyorsunuz' dedim. Bu esnada maktul Haluk Onat, ‘Siz nasıl insanlarsınız, avukatın ücretini de ödemiyorsunuz' sözleriyle bana hakaret ve küfür içeren sözler söyledi. Bu sırada Ahmet Nuri hemen araya girerek Haluk'u sakinleştirdi ‘Karar aldık' diyerek miras olarak geçen taşınmazların parsel numaralarını söyleyip, kullandığım yerin karşılığı olarak buradaki haklarımdan vazgeçmemi söyledi” ifadelerini kullandı.

Bu esnada Haluk'un el hareketi yaptığını belirten sanık, “Yerinden kalktı ve üzerime doğru geliyordu. Ben de bunun üzerine yerimden kalkarken göğsümde muazzam bir enerji patlaması ve midemde bir yanma olduğunu, adeta bir gücün vücuduma girdiğini hissettim. Bu gücün etkisiyle birlikte silahımı çıkardım ve Haluk'a doğrulttum. Beynimde adeta şimşekler çaktı, gerisini hatırlamıyorum. Kendime geldiğim zaman elimde silah olduğunu, ayağımın yanında Haluk'un yattığını gördüm, diğerlerini göremedim ve hemen oradan ayrıldım. Hedefim eve gittikten sonra intihar etmekti. Eve giderken yolda jandarma beni yakaladı” açıklamasını yaptı.

Cezai ehliyeti belirlenecek 

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Belginer'in akıl hastası olup olmadığı, bir rahatsızlığı varsa ne zamandan beri hasta olduğu, bu hastalığının, davranışları üzerinde etkilerinin olup olmadığı konusunda değerlendirmeyle, cezai ehliyetine etki eden bir akıl hastalığının bulunup bulunmadığına ilişkin rapor alınması için 3 hafta boyunca gözlem altına alınmasını kararlaştırdı. Daha sonra sanığın Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi'ne sevki yapılarak, cezai ehliyetine yönelik rapor alınmasına karar verildi.

Sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar alan mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)