28 Şubat davasında istenen cezalar netleşti!

Yargıtay'ın bozma kararı sonrası 28 Şubat davası yeniden görülmeye başlanmıştı. Davada yargılanan sanıklar hakkında istenen cezalar netleşti.

GÜNDEM 20.06.2022, 17:34 21.06.2022, 09:47 Hakan Öksüz
28 Şubat davasında istenen cezalar netleşti!

28 Şubat davasına dair temyiz incelemesi yapan Yargıtay 3. Ceza Dairesi, bazı sanıklar hakkında verilen hapis cezası kararlarını bozmuştu. Kararın ardından başlatılan 28 Şubat davasında sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

Davada, 28 Şubat döneminde YÖK Başkanı olan Prof. Dr. Kemal Gürüz ile emekli orgeneraller Çevik Bir, Çetin Doğan, Orhan Yöney ve Şükrü Sarıışık dâhil toplamda 16 kişi yargılanıyordu. Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcılık, bu 16 sanık hakkındaki talebini iletti.

Talep edilen hapis cezaları, 15 ila 25 yıl arasında!

Savcılık, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçlamasıyla 16 sanık hakkında hapis cezası istedi. Talep edilen hapis cezalarının 15 ila 25 yıl arasında olduğu bildirildi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının taleplerini kabul etti. Davanın bir sonraki duruşmasının 21 Kasım'da yapılacağı kaydedildi.

Yargıtay, bozma kararı vermişti

9 Temmuz 2021'de 28 Şubat davasına dair temyiz incelemesini sonlandıran Yargıtay, "hükümeti cebren vazife görmekten men" suçlamasıyla verilen müebbet cezalarını onamıştı. Bu sanıklar arasında Çevik Bir, Çetin Doğan, Ahmet Çörekçi ve Fevzi Türkeri gibi isimler yer alıyordu.

Yargıtay, davada yargılanan sanıklardan Hayri Bülent Alpkaya, Halil Kemal Gürüz, Erdoğan Öznal ve Muhittin Erdal Şenel hakkındaki mahkumiyet kararını bozmuştu. Bu sanıkların, "yardım eden" sıfatıyla ceza alması gerektiği bildirilmişti.

Yorumlar (0)