'23 Nisan', İletişim Başkanlığı tarafından dijital gösterimle anlatılıyor

Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda açılan ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dijital Gösterimi"nin basın tanıtımı bugün gerçekleştirildi.

GÜNDEM 22.04.2021, 16:32
'23 Nisan', İletişim Başkanlığı tarafından dijital gösterimle anlatılıyor

Serginin tanıtım gösteriminde, TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açılmasıyla birlikte Milli Mücadele süreci, fotoğraflar ile video görüntüleri eşliğinde aktarılıyor.

“23 Nisan’a giden yol”

Gösterim üç salondan oluşurken ilk salonda 23 Nisan’da yaşananlar, milli irade, ulusal egemenlik, çocuk kavramları, meclis gibi unsurlar üç boyutlu holografik resimlerle izleyicilere anlatılıyor. İkinci salonda ise meclisin açılışı, ilk meclis ve meclis vekilleri, alınan önemli kararlar ve arşivlerden, gazete kupürlerinden toplanan görsel malzemelerle, 23 Nisanın nostaljik törenleri ve Kurtuluş Savaşı'nın komutanları yansıtılıyor. 

Gösterimin üçüncü salonunda, ‘23 Nisan’a Giden Yol’ başlıklı fotoğraf gösterimiyle birlikte Milli Mücadele'nin başlangıcından meclisin toplanma sürecine kadar yaşananlar, Kurtuluş Savaşı Cepheleri, savaş kahramanları, Sivas ve Erzurum Kongreleri ile Amasya Genelgesi gibi başlıklar sergileniyor.

Sergide, Kovid-19 pandemisine karşı gerekli görülen tedbirler alınırken girişlerde ziyaretçilerin ateş ölçümleriyle birlikte mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaları sağlanıyor.

Serginin dijital gösteriminin, Kovid-19 tedbirleri kapsamında cumartesi ve pazar günleri ziyarete kapalı olduğu belirtilirken sergi, 18 Mayıs'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar (0)