2 PKK'lı 1 DEAŞ'lı aynı botta yakalandı!

İpleri aynı dış güçlerin elinde bulunan PKK ve DEAŞ'ın zaman zaman kan kardeşliği de gün yüzüne çıkıyor. DEAŞ ile PKK'nın kirli iş birliği, Yunanistan sınırını geçmeye çalışırken aynı bot içinde 3 teröristin yakalanmasıyla bir kez daha ortaya çıktı.

GÜNDEM 15.01.2021, 13:54 16.01.2021, 10:03
2 PKK'lı 1 DEAŞ'lı aynı botta yakalandı!

Türk güvenlik güçlerinin kırsalda sürdürdüğü başarılı operasyonlarda ağır zayiat veren ve büyük darbe alan bölücü terör örgütü PKK, şehir merkezlerinde de başta kahraman komando, JÖH (Jandarma Özel Harekât) ve PÖH'ler (Polis Özel Harekât) olmak üzere, jandarma ve emniyet birimleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarla hareket kabiliyetini neredeyse tamamen kaybetti.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, aralarında DBP eski Ergani ilçe başkanı da olan 3 zanlı, 12 Ocak Salı günü Meriç Nehri'ni kullanarak lastik bot ile Yunanistan'a kaçmak isterken Edirne Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan takip ve operasyon neticesinde Uzunköprü Sınır Hattı üzerinde kıskıvrak yakalandı. 

İfadeleri alınan ve adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'sinin bölücü terör örgütü PKK, birinin ise DEAŞ'a üye olduğu ve haklarında daha önce "terör örgütü üyesi olmak" suçundan işlem yapıldığı belirlendi.

Zanlılardan 2'si tutuklandı, diğeri ise adli kontrol şartıyla ve yurt dışına çıkış yasağı da konularak salıverildi.

Kurat Karayılan'ın talimatı

Geçmişte bölücü terör örgütü PKK elebaşlarından biri olan ve örgüt içinde Cemal kod adıyla anılan Murat Karayılan'ın, örgüt mensuplarına, DEAŞ terör örgütü ile iş birliği yapılması yönünde talimat verdiği ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)