Tarihi anlaşma! 3 operatörden BİP ve Yaay için iş birliği

 Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone yerli olan mesajlaşma platformu BiP ve yerli sosyal medya platformu Yaay’ a destek için iş birliğine gitti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.01.2021, 14:03 16.01.2021, 10:03 Hanife
Tarihi anlaşma! 3 operatörden BİP ve Yaay için iş birliği

Türkiye’nin telekomünikasyon devleri (Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone) yerli sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları olan Yaay ve Bip için işbirliğine imza attı. 

Bu çerçevede Turkcell, Türk Telekom müşterileri ve Vodafone İletişim Pass kullanıcıları BİP ve Yaay uygulamalarını hem internet kotalarından harcama yapmadan kullanabilecek hem de Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmış olacak.  



“Türkiye’nin verileri ülke içerisinde kalacak”

Söz konusu işbirliğine yönelik açıklama yapan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Türkiye’nin teknoloji şirketlerinin ülke için bir araya gelerek tarihi bir anlaşmaya imza attıklarını belirtti.

Erkan, vatandaşların artık gönül rahatlığı ile Türk mühendislerinin geliştirdiği yerli uygulamaları kullanabileceklerini, bu sayede Türkiye’nin verileri ülke içerisinde güvenle kalacağını belitti.

Bu anlaşmanın yerli uygulamaların vatandaşlar tarafından tercih edilmesini desteklediğine dikkat çeken Erkan, anlaşmanın önümüzdeki dönemlerde de yapılacak yeni iş birliklerinin de önünü açacağına inandıklarını söyledi.



“Yerli uygulamaların önemi anlaşıldı”

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal da son dönemlerde yerli uygulamalarının öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirterek, bu süreçte yerli uygulamaları tercih eden kullanıcılara teşekkür etti.

Türkiye’nin üç büyük şirketinin güzel bir dayanışma örneği sergilediğini ifade eden Önal, birlikte atılan bu adımın Türkiye’nin dijitalleşme vizyonuna katkı sağlayarak, yenilikçi dijital platformlar sunmasını pekiştirdiğini vurguladı. 



“Şubat ayı itibariyle süresiz ve ücretsiz.” 

Bir diğer açıklamada Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Engin Aksoy'dan geldi

Türkiye’de dijital platformların yerli alternatiflerin çeşitlendirilmesine yönelik çalışmaları desteklediklerini belirten Aksoy, dört yıl önce müşterilere sınırsız internet deneyimi yaşatmak için sundukları Vodafone Pass paketini talep ve ihtiyaç doğrultusunda güncelleyeceklerini açıkladı.

Vodafone İletişim Pass paketini yeni uygulamalarla zenginleştirdiklerine değinen Aksoy, bu kapsamda sunulan mevcut uygulamalara yerel mesajlaşma ve iletişim uygulamalarını da dahil etme kararı aldıklarını belirterek, tarifesi içinde İletişim Pass paketini tüm müşterilerinin, Şubat ayı itibariyle yerli mesajlaşma uygulamalarını diğer uygulamalarla birlikte süresiz ve ücretsiz kullanabileceklerini duyurdu.

Ayrıca tüm Vodafone müşterilerinin de 1 ay boyunca bu uygulamaları ücretsiz kullanma imkanı sunacaklarını açıkladı.

Aksoy, üç şirketin bu iş birliği ve yerli platformlara yönelik çalışmaların geliştirilerek, uluslararası seviyede rekabet edebilecek çalışmaların devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar (1)
ersin 3 yıl önce
Tebrik ederim isabetli bir karar olmuş özellikle kalabalık bir şekilde bunca insan yaaya geçtikten sonra