2 ilde uyuşturucu satıcılarına "Kökünü Kurutma Operasyonu": 269 gözaltı

Kocaeli ve Sakarya’da gerçekleştirilen "Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsamında 307 kişi hakkında yakalama kararı verildi, 269'u yakalandı. Baskınlarda şu ana gelene kadar toplamda 15 ton metamfetamin ele geçirildi.

GÜNDEM 05.12.2022, 09:21
2 ilde uyuşturucu satıcılarına "Kökünü Kurutma Operasyonu": 269 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kocaeli ve Sakarya’da gerçekleştirilen Kökünü Kurutma Operasyonu ile ilgili konuştu. 2 kentte "Kökünü Kurutma Operasyonu" kapsamında 307 kişi adına "uyuşturucu madde ticareti" suçundan yakalama kararı verildiğini aktaran Soylu, bu kişilerden 269'unun gözaltına alındığını ifade etti.

“Türkiye, diğer Avrupa ülkeleri gibi teslim olmayacak”

3 aylık fiziki ve takibin sonrasında bu operasyonun gerçekleştirildiğine vurgu yapan Soylu, "Bu operasyonların asıl hedefi uyuşturucu satış noktalarının tamamıyla ortadan kaldırılması. Avrupa uyuşturucu ile mücadele noktasında pes edecek hale gelmiştir. Hemen hemen tüm ülkelerde söz konusu maddenin kullanımı serbest kalmıştır. Kendileri tarafından kontrollü bir sistem oluşturarak uyuşturucu arzının çoğalmasına neden olmaktadır. Türkiye ise Avrupa ülkeleri gibi kendini teslim etmiş vaziyette değildir. 15 Temmuz gününden öncesinde uyuşturucunun ele geçirildiği miktarın 4'te biri Doğu'dan çıkıyordu, mevcut durumda 4'te 3'ü aynı bölgede ele geçiriliyor. Tabi bu madde Doğu’dan getiriliyor ve Batı'ya gönderiliyor. Bu sahayı ne şekilde kontrol ettiğimizin tezahürüdür" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)