Dünya Kupası'nda günün programı

Dünya Kupası son 16 turunda büyük iki dev karşılaşma oynanacak. Günün ilk maçında turnuvanın sürpriz takımı Japonya ile son finalist Hırvatistan karşılaşacak. Diğer maçta ise favorilerden biri olan Brezilya ile Güney Kore kozlarını paylaşacak. İşte Dünya Kupası'nda günün programı...

SPOR 05.12.2021, 09:24 06.12.2022, 00:24 Hakan Öksüz
Dünya Kupası'nda günün programı

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda son 16 turu heyecanı merak ediyor. Şimdiye kadar yapılan son 16 turu maçlarından favori takımlar tur atladı. Hollanda, ABD'yi 3-1'lik skorla geçti. Arjantin ile Avustralya arasındaki maçta kazanan taraf 2-1'lik skorla Arjantin oldu. Fransa Polonya'yı 3-1 ve İngiltere de Senegal'i 3-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen takımlar oldu.

Hırvatistan ile Japonya tur için sahada

Dünya Kupası son 16 turunda bugünün maçları heyecanla bekleniyor. Günün ilk karşılaşmasında Hırvatistan ile Japonya kozlarını paylaşacak. Saat 18.00'de başlayacak olan mücadele, Al Janoub Stadı'nda yapılacak. ABD'li hakem Ismail Elfath'in düdük çalacağı maç, büyük heyecana sahne olacak. Turu geçen takım, Brezilya-Güney Kore eşleşmesinin galibiyle çeyrek finalde karşılaşacak.

Son Dünya Kupası finalisti Hırvatistan, F Grubu'nda Fas, Belçika ve Kanada ile mücadele etti. 5 puan toplayan Hırvatistan, 7 puanlı Fas'ın ardından grubunu ikinci sırada tamamladı. E Grubu'nda Almanya ve İspanya'yı mağlup ederek 6 puanla grubu zirvede tamamlayan Japonya, dünya futbol otoritelerinden övgü aldı. 

Japonya ile Hırvatistan, Dünya Kupası organizasyonlarında daha önce 2 kez karşılaştı. 1998 yılındaki maçı Hırvatistan 1-0 kazandı. 2006'da oynanan mücadele ise golsüz eşitlikle noktalandı.

Güney Kore'nin rakibi güçlü Brezilya

Günün son karşılaşmasında ise turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Brezilya ile grubun son maçında uzatma dakikalarında bulduğu golle üst tura çıkan Güney Kore karşılaşacak. Saat 22.00'de başlayacak olan mücadele, Stadyum 974'te yapılacak. Karşılaşmada Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak. 

G Grubu son maçında Kamerun'a 1-0 yenilse de topladığı 6 puanla grubunu birinci sırada tamamlayan Brezilya, çeyrek finale yükselmek için Güney Kore'yi geçmek zorunda. Portekiz ve Uruguay'ın da yer aldığı H Grubu'nu 4 puanla ikinci sırada bitiren Güney Kore, Dünya Kupası tarihinde Brezilya ile ilk defa karşılaşacak. Turu geçen takım, Hırvatistan-Japonya eşleşmesinin galibiyle çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.

Yorumlar (0)