1,5 yıldır ses yok! Türkiye mafya babasını bırakacak!

Interpol tarafından Kırmızı Bültenle aranan mafya babası Trabzon’da yakalanmıştı. 15 aydır mayfa liderini teslim almayan Gürcistan, 2 hafta daha sallanırsa "Batumlu Lavaşoğlu" lakabıyla tanınan mafya babası yasal sürenin dolması nedeniyle serbest kalacak.

GÜNDEM 16.01.2020, 11:18
1,5 yıldır ses yok! Türkiye mafya babasını bırakacak!

Gürcistan’da organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Ekim 2018'de Trabzon’da yol kontrolü sırasında yakalanarak tutuklanan "Lavasogli" lakaplı Mindia Goradze’yi Gürcistan'ın 15 aydır teslim almadığı ve teslim alınmaması durumunda Şubat ayında serbest kalacağı ortaya çıktı.

Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Kaçakçılık Suçlarla Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin 25 Ekim 2018 tarihinde ortak yürüttüğü operasyonda, 39 yaşındaki mafya babası Mindia Goradze, Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin Trabzon Akyazı Tüneli’nin girişine kurduğu yol kontrol noktasından aracıyla geçerken polis ekipleri tarafından durduruldu. Kendisini takip eden polis ekipleri tarafından yakalandıktan sonra kimlik tespiti için Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelinin, Gürcistan’da işlediği suçlar dolayısıyla İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan, "Batumlu Lavaşoğlu" lakabıyla tanınan mafya babası Mindia Goradze olduğu tespit edildi. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sorgusu yapılan "Batumlu Lavaşoğlu" lakaplı mafya babası Mindia Goradze’nin aracında yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabancayla çok sayıda mermi bulundu.

Yasal süre aşılmak üzere

Suç dosyasının bir hayli kabarık olduğu bildirilen mafya lideri Mindia Goradze’nin, ülkesinde bir polisin öldürülmesi olayına karıştığı iddiasının yanı sıra organize hırsızlık şebekesi kurmak ve yönetmek suçlarından sabıkasının bulunduğu bilgilerine ulaşıldı. Mindia Goradze, yakalanmasının ardından tutuklanırken, bir süre sonra çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest kaldı. Adli makamlar tarafından yapılan itiraz sonucu yeniden tutuklanan Mindia Goradze yaklaşık 15 aydır cezaevinde bulunuyordu. Dışişleri kaynaklarından alınan bilgilere göre, tutuklu mafya lideri Mindia Goradze’nin Türk makamları tarafından Gürcistan’a iade edilmesi için ülkesine yapılan tüm diplomatik başvurulara rağmen sonuç alınamadığı ve iade sürecinin yasal sınırını aşmasından ötürü Mindia Goradze’nin Şubat ayında serbest bırakılacağı öğrenildi.

Yorumlar (0)