1495 personelle "Diyarbakır Yıldırım-7" başladı!

Diyarbakır'da 1495 personelin katılımıyla Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu başladı.

GÜNDEM 26.08.2020, 09:53
1495 personelle "Diyarbakır Yıldırım-7" başladı!

Bölücü terör örgütü PKK'nın finans kaynağını tamamen kurutmaya yemin eden güvenlik güçleri, 1495 personelin katılımıyla Diyarbakır'da Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu'nu başlattı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü PKK'yı tamamen Türkiye gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı düşünülen PKK'lı teröristleri etkisiz duruma getirmek amacıyla Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından "Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu"nun başlatıldığı kaydedildi.

"Yıldırım-7 Lice Narko-Terör Operasyonu"nda 100 operasyonel timde toplam 1495 personel görev alıyor. Personeller Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığında görev yapan kahraman Jandarma Komando, JÖH (Jandarma Özel Harekat), PÖH (Polis Özel Harekat) ve güvenlik korucu timlerinden oluşuyor.

Türkiye sınırları içinde bölücü terör örgütü PKK'nın tamamen kökünün kurutulmasına yönelik sürdürülen Yıldırım 1-2-3-4-5-6 operasyonlarında, şimdiye kadar toplam 31 terörist etkisiz duruma getirilmişti.

Bu operasyonlarda 48 mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah-mühimmat, gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, "Yıldırım" operasyonlarının, milletin desteğiyle inançlı, azimli ve kararlı bir şekilde hedeflendiği gibi başarıyla devam ettiğinin altı çizildi.

Yorumlar (0)