13 yaşındaki çocuk can verdi: Kaymakam tutuklandı

Diyarbakır’a bağlı Bismil ilçesinde alkollü otomobil kullanan ve karıştığı kazada bir çocuğun can vermesine yol açan Batman Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu tutuklandı.

GÜNDEM 16.07.2022, 21:40
13 yaşındaki çocuk can verdi: Kaymakam tutuklandı

Edinilen bilgiler doğrultusunda, Gercüş Kaymakamı Sinanoğlu, dün saat 15.00 sularında kendisi için tahsis edilen resmi plakalı makam otomobiliyle yalnız başına Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktı. Diyarbakır'a bağlı Bismil ilçesinde bulunan Özgürlük Bulvarı'ndaki trafik ışıklarında Sinanoğlu, yolun karşısına geçmekte olan Muhammet Ç. (13) adlı çocuğa çarptı. Aşırı hızlı olan ve çarpmanın şiddetiyle kontrolden çıkan otomobil, bu defa da kırmızı ışıkta bekleyen bir araca çarptı.

Kurtarılamadı

Korkunç olayda Muhammet Ç. ile kırmızı ışıktaki aracın sürücüsü yaralandı. Yurttaşların ihbarda bulunması üzerine olay mahalline ulaşan sağlık çalışanları, iki yaralıyı da hastaneye kaldırdı. Talihsiz çocuk, hastanede gerçekleştirilen tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak can verdi. Diğer yaralının ise durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Tutuklandı

Emniyet güçleri tarafından hastaneye götürülen Sinanoğlu'nun alkollü olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Sinanoğlu, Bismil Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından sorgusu gerçekleştirilen Sinanoğlu, tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine gönderildi. Burada ifadesi alınan Sinanoğlu, 'taksirle birden çok kişinin yaralanmasına ve ölümüne yol açmak' ve 'alkollü araç kullanarak trafik güvenliğini tehlikeye atmak' suçlarından 10 seneye dek hapis talebiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Yorumlar (0)