11 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 71 gözaltı kararı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 143 milyon lira haksız kazanç elde ettiğini belirlediği 71 kişinin yakalanması için 11 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu başlattı. 

GÜNDEM 02.06.2023, 09:00 02.06.2023, 16:57 Şeyda Gül
11 ilde nitelikli dolandırıcılık operasyonu: 71 gözaltı kararı

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Sas Holding ve bağlı şirketler aracılığıyla nitelikli dolandırıcılık yaparak haksız kazanç elde ettikleri belirlendi. Tek tek kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi.

11 ilde eş zamanlı operasyon

İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyon kapsamında 71 şüpheli şahıs hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. 

143 milyon lira haksız kazanç elde edilmiş

Emniyet ekiplerinin çalışmaları neticesinde belirlenen şirketler 143 milyon lira haksız kazanç elde etti. 

Piramit satış sistemiyle büyüme

MASAK tarafından hazırlanan raporlara göre, Süleyman Aydın ve eski eşi Sibel Koçak tarafından kurulan şirketin, Tüketici Korunması Kanunu kapsamında yasaklanan 'piramit satış sistemi' ile üst kademedeki kişilere çok para kazandırdığı belirlendi. Buna göre, sisteme en çok üye kazandıran kişilere ödül törenleri düzenlenerek lüks araçlar verildiği ve bu sayede sistemin her geçen gün büyüdüğü ortaya çıktı.

Şüpheliler tespit edildi

Şirketin sahipleri Süleyman Aydın'ın intihar etmesi ve eski eşi Sibel Koçak'ın ise gasp edilerek öldürülmesiyle saadet zinciri haline gelen sistem tıkandı. Emniyet ekipleri, sisteme üye kazandıran ve 2021 yılı itibariyle yaklaşık 58 milyon 500 bin güncel kur farkıyla 143 milyon lira haksız kazanç sağlayan şüphelileri tespit ederek yakalanması için çalışma başlattı.

71 şüpheliden 50'si gözaltında 

Yapılan çalışmalar neticesinde sistemin içerisinde olduğu tespit edilen 71 şüpheliye yönelik bu sabah 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 50 kişi gözaltına alınırken ev ve iş yerlerinde arama çalışmaları devam ediyor.

Yorumlar (0)