Tarihi kentte turistlere kısa süreli ev kiralama yasaklandı

İtalya'nın turistik ve tarihi şehirlerinden olan Floransa'da konutların kısa süreliğine kiralanmasına yasak getiriliyor.

DÜNYA 02.06.2023, 09:13 02.06.2023, 16:48
Tarihi kentte turistlere kısa süreli ev kiralama yasaklandı

Rönesans'ın doğduğu şehir Floransa, İtalya'ya gelen milyonlarca turistin en popüler destinasyonlarından biri olmaya devam ediyor. Son zamanlarda, ilginç bir karar da Floransa'da konutlarla ilgili alındı.

8 bin 500 ev bu şekilde kullanılıyor

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, tarafından gerçekleştirilen bilgilendirmede, Floransa'nın, Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütünce özel alan şeklinde belirlenen tarihi şehir merkezinde yer alan konutlarda artık kısa süreli kiralama sağlanmayacağını açıkladı.

Başkan Nardella, paylaşılan önlemin 1 Haziran tarihinden itibaren geçerli olacağını ve geriye dönük olmadığını, bu karar çerçevesinde yalnızca bu çeşitte yeni konaklama olanağı sunma düşüncesinde olanlara artık izin verilmeyeceğini belirtti.

Nardella, bu önlemle beraber hedeflerinin "Airbnb" ve kısa süreli konaklama imkanı veren sitelerin Floransa'nın tarihi şehir merkezini bu biçimde boşaltmasının önüne geçmek ve yerel konutları koruyabilmek olduğunu ifade etti.

"Bunu durup böyle izleyemezdik." ifadesinde Nardella, Floransa’nın merkez kısmında mevcut durumda yaklaşık olarak 8 bin 500 evin bu şekilde kullanıldığını belirtti.

Yorumlar (0)