10 Aralık şehitlerini unutmadık!

İstanbul Dolmabahçe’de bulunan Vodafone Arena Stadında yapılan Beşiktaş ile Bursaspor arasında geçen maçın ardından Vodafone Arena Stadı yakınlarında 45 saniye aralıkla yapılan bombalı saldırılarda 39’u emniyet mensubu, sekizi sivil 47 kişi şehit olmuş, 155 kişi de yaralanmıştı. Saldırılarda ABD menşeili endüstriyel bombalar kullanıldı.

GÜNDEM 10.12.2019, 11:37 10.12.2019, 11:45
10 Aralık şehitlerini unutmadık!

Beşiktaş ile Bursaspor arasında Cumartesi akşamı yapılan lig maçının hemen ardından karşılaşmanın oynandığı Vodafone Arena Stadı yakınlarında 45 saniye aralıkla iki bombalı saldırı yaşadı.

İlk patlama TSİ 22.29’da, stadın güney kısmındaki ana cadde üzerinde bomba yüklü araçla meydana geldi.

İkinci patlama ise Maçka Parkı’nda toplanan görevli çevik kuvvet polislerinin arasına girmeye çalışan bir intihar bombacısı tarafından gerçekleştirildi.

Hükümet yetkilileri, yapılan saldırıların hedeflerinde çevik kuvvet polisleri olduğunu belirtti. TAK adlı PKK uzantısı terör örgütünün yaptığı açıklamada, terörist elebaşı PKK lideri "Abdullah Öcalan'ın tutukluluğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki operasyonlar" ifadelerini kullandı.

ABD menşeili endüstriyel bombalar kullanıldı!

2016 yılında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında 39’u emniyet mensubu, sekizi sivil 47 kişiyi şehit eden ABD menşeili endüstriyel bombanın YPG tedariği kaynaklı olması ciddi tartışma ve tepkilere neden olmuştu. Saldırılarda ABD menşeili bombalar kullanılmıştı. Bu YPG’ye ABD tarafından yapılan yoğun mühimmat desteğini hatırlattı. PKK uzantısı TAK’ın endüstriyel bombayı nasıl elde ettiği sorgulamalarına ve diplomatik krizine sebep olmuştu.

Yorumlar (0)