Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği! Kutlamalara izin yok

Bugün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü... Bayram sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bazı etkinlikler düzenleniyor.

EMEK-SENDİKA 01.05.2022, 10:54 01.05.2022, 11:02
Taksim'de 1 Mayıs hareketliliği! Kutlamalara izin yok

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul'da Taksim Meydanı'na 1 Mayıs için gelen ilk grup oldu.

Kutlamalara izin yok!

Cumhuriyet Anıtı'na sendika yöneticileri tarafından çelenk bırakılırken, daha sonra ise Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndaki (Hak-İş) grup meydana geldi. 

1 Mayıs 1977'de yaşamını yitirenlerin anısına Kazancı yokuşundaki anıta karanfil bırakan grup, sloganlarla Cumhuriyet Anıtı'na yürüdü.

İki senedir pandemi sebebiyle yapılamayan kutlamalara bu defa valilik izin vermedi. Sendikaların küçük gruplar şeklinde meydana girişine müsaade ediliyor.

İstanbul'da Maltepe Sahili'ndeki kutlamalara ise izin veriliyor. 

Sıkı güvenlik tedbirleri!

Taksim Meydanı ve etrafından sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Önlemler çerçevesinde Taksim Meydanı, Tarlabaşı, Talimhane, Divan Kavşağı, Atatürk Kültür Merkezi önü, Gezi Parkı etrafı, Sıraselviler ile İstiklal Caddesi'ne kadar olan bütün bölge, bariyerlerle etrafı çevrilerek girişlere kapatıldı.

Polis ekipleri, Taksim’e çıkan bütün alanlarda kontrol bölgeleri oluşturdu. Turistlerin ve vatandaşların meydana giriş ve çıkışlarına müsaade edilmedi. Bir grup turist ve tur rehberi ise geçişlerine müsaade etmeyen polis ekipleriyle tartışma yaşadı.

Polis ekiplerinden 1 Mayıs nöbeti

Taksim Meydanı'ndan Tünel'e kadar olan İstiklal Caddesi'ne açılan bütün sokaklar ve yollarda da güvenlik tedbirleri alındı. Demir bariyerlerle kapatılmış olan sokak ve caddelerde polis ekiplerinin nöbet tuttuğu görülüyor. 

Öte yandan Taksim'e çıkan bütün kavşak ve yollarda trafik ekipleri de hazır bekliyor. Feriköy Mezarlığı çevresinde 6 kişilik, Şişli Ergenekon Caddesi'nde 10 kişilik grup sloganlarla meydana yürümek istedi. 

Polis ekipleri slogan atan şahısları, çevreden uzaklaştırdı.

Yorumlar (0)