Kamuya dönen hekimlerle ilgili Sağlık-Sen'den açıklama

Kamuya dönmek isteyen ve yurt dışına çıkan hekimlerin durumuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, şartların iyileştirilmesinin ardından 6 bin doktorun yeniden kamu hastanelerinde çalışmaya başladığını belirtti. Aksayan sistem yüzünden yurt dışına giden hekimlerin, şartların düzeltildiğini bilmesi gerektiğini kaydeden Durmuş, "İstifanın ardından kamuya dönmek isteyen hekimlerin önlerindeki 2 yıllık engeli kaldırmak için kanuni düzenleme şart." dedi.

EMEK-SENDİKA 01.12.2022, 13:10 01.12.2022, 15:31 Hakan Öksüz
Kamuya dönen hekimlerle ilgili Sağlık-Sen'den açıklama

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Antalya'da katıldığı Genişletilmiş Teşkilat Eğitim Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. "Beyaz Reform" ile birlikte kamu hastanelerinde çalışan doktorların şartlarının iyileştirildiğini belirten Durmuş, kamu hastanelerine dönüşün hız kazandığını vurguladı.

"Maaşlardaki adaletsizlik giderildi"

Kaliteli hekimler yetiştiren Türkiye'nin, bu doktorları ülkede tutmasının önemine değinen Durmuş, "Nitelikli insan kaynağımızın yurt dışından gördüğü talep oldukça fazla. Birçok ülke, kaliteli hekim arayışında. Dışarıdan hekim almak isteyen ülkeler, adeta Türkiye'deki hekimlere göz dikti. Çünkü burada hem sağlık sistemi iyi hem de kaliteli doktorlar yetişiyor. Maaşlardaki adaletsizlik, bazı hekimlerin yurt dışına gitmesine neden oluyor. Doktorların özlük hakları ve maaşları ile ilgili yapılan son düzenleme ile bunun önüne geçilmek istendi." dedi.

"6 bin hekim, kamuya döndü"

Kamu hastanelerindeki şartlardan dolayı istifa ederek yurt dışına giden hekimlerin olduğunu kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bazı hekimlerin ise kendi özel muayenehanelerini açtığını söyledi. Yapılan iyileştirmelerin ardından Sağlık Bakanlığı tarafından hekim alımı için ilan açıldığını hatırlatan Durmuş, "7 bin arkadaşımız başvuruda bulundu. 6 bin hekim, kamu hastanelerine döndü. Böylesine bir geri dönüş seferberliği, ülke tarihinde görülmüş şey değil." ifadelerini kullandı.

"Yurt dışına gidenler fazla memnun değil"

Çalışmak için yurt dışına giden hekimlerin fazla memnun olmadığının altını çizen Semih Durmuş, "Birçok kişiyle görüştük, oradaki şartlardan çok memnun olmadıklarının bilincindeyiz. Bu arkadaşlarımız da Türkiye'ye gelmeli ve kamu hastanelerine geçmeli. Daha önce aksayan sistem nedeniyle yurt dışına  çıkmışlardı. Şartların düzeltildiğini öğrenmeliler. Nitelikli insan kaynağı önemli. Hekimlerimizin yurda dönmesi, hem kamu hem de özel sektör için rahatlatıcı olacak." dedi.

"Kamuya dönmek isteyen hekimler için kanun düzenlemesi şart"

İstifanın ardından yeniden kamu hastanelerine dönen hekimlerle ilgili kanun düzenlemesinin şart olduğunu kaydeden Sağlık-Sen Genel Başkanı, "Önlerindeki 2 yıllık engel kaldırılmalı. Böylece doğu bölgelerdeki hekim sıkıntısı da çözülmüş olacak. Bunun için kanun düzenlemesi lazım. Buradan çağrıda bulunalım. Bahsettiğimiz düzenleme yapılırsa, istifa ettikten sonra kamuya dönmek isteyen hekimlerimizin önü açılacak. İyi ücretlerle çalışabilecekler." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)