Bakanlıktan yeni asgari ücret için ilk adım

Yeni yıla kısa bir süre kala, asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2023’te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları için araştırma başlattı. Komisyon toplantısında anket sonuçları kamuoyuna duyurulacak.

EMEK-SENDİKA 09.11.2022, 09:36 09.11.2022, 17:06
Bakanlıktan yeni asgari ücret için ilk adım

Asgari ücret belirleme çalışmalarında geri sayım devam ediyor. 

Anket sonuçları açıklanacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelmeden önce işçilerin, işverenlerin ve kamuoyunun beklentilerini tespit etmek amacıyla araştırma başlatıyor.

2023’te geçerli olacak yeni asgari ücreti belirleme faaliyetleri çerçevesinde, Türkiye genelindeki küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerin de dahil olacağı bu araştırmada asgari ücret beklentileri belirlenerek değerlendirilecek.

2023 yılı asgari ücret belirleme çalışmaları kapsamında ortaya çıkan anket sonuçlarının, Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında paylaşılması bekleniyor.

Bakanlık, 2022’de asgari ücreti belirleme çalışmaları aşamasında Türkiye genelinde akademik bir kadronun düzenlediği bir asgari ücret araştırması yapmıştı.

Aralıkta belli olacak

2023’te geçerli olacak asgari ücret aralık ayında açıklanacak. Asgari ücret şu an net 5 bin 500 TL seviyesinde yer alıyor.

Yorumlar (0)