Türkiye'de hibritli araçlara ilgi arttı

Toyota, 2021 yılı için Türkiye'den hibrit motora sahip 28 bin filo araç talebi aldığını açıkladı.

EKONOMİ 10.03.2021, 11:22 10.03.2021, 18:00
Türkiye'de hibritli araçlara ilgi arttı

Son dönemlerde daha çevreci araçlara yönelik kişisel kullanım talepleri artarken otomobil üreticileri ise hibrit teknolojili araçlara geçiş yapmayı sürdürüyor.

Toyota’nın, Türkiye'deki Ocak ve Şubat aylarında hibrit otomobillerin toplam pazardan aldıkları pay yüzde 8,7 artarken, dizellerin payı ise yüzde 27,4 seviyesine geriledi.

Her 100 hibrit araçtan 90'ı Toyota logosu taşırken, Ocak ayında satışı gerçekleştirilen 7 bin 442 Corolla modelinin yüzde 47'si hibrit versiyon oldu.

17 milyon satışa ulaşıldı

Dünya genelinde toplamda 17 milyon satış adedine ulaşan Toyota hibrit otomobillerin, özellikle şehir içi kullanımlarda büyük oranda emisyon salımı olmuyor. Hafif hibritler başta olmak üzere diğer hibrit araçlardan farklı olarak kullanım süresinin yüzde 50'sini elektrikli motor ile kat ederek yakıt tasarrufu sağlıyor.

Ayrıca hibritler diğer araçlara göre güçlü elektrik motoru sayesinde daha çabuk hızlanma gösteriyor.

“Talepleri karşılamak için üstün çaba sarf ediyoruz”

Hibritli araç taleplerini karşılamak için üstün çaba gösterdiklerini ifade eden Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, salgın nedeniyle insanların dünya genelinde daha çevreci araçlara yöneldiğini belirtti.

Kişisel taleplerin yanında önemli derecede kamu kurum ve kuruluşlarından da hibrit araç talepleri aldıklarını kaydeden Bozkurt, kullanıcıların, yakıt tüketimi, çevresel faktörler, sessiz ve konforlu bir sürüş için hibritleri tercih ettiklerini söyledi.

Yakıt maliyetini azaltıyor

Hibritli araçların dizel ve benzinli araçlara oranla daha az yakıt tükettiğine dikkat çeken Toyota Türkiye CEO'su Ali Haydar Bozkurt, hibritlilerin daha avantajlı değerlere sahip olduklarını dile getirdi.
 

Yorumlar (0)