Sakal modası: 8 milyar $ zarar!

Sakal modası dev traş bıçağı markası Gillette'i 8 milyar dolar zarara uğrattı.

EKONOMİ 09.08.2019, 19:56 10.08.2019, 20:25
Sakal modası: 8 milyar $ zarar!

Son yıllarda hızla yayılan sakal modası, dünyaca ünlü tıraş bıçağı markası “Gillette”i perişan etti. Gençlerin daha yakışıklı, olgun ve karizma göründüğünü düşünerek sahip olduğu sakal tutkusu, 118 yıllık markayı 8 milyar dolar zarara soktu.

Özellikle son yıllarda gençler arasında hızla yayılan sakal modası, dünya devi olan bir tıraş bıçağı markasını büyük zarara uğrattı.

Dünyanın en büyük tüketim şirketlerinden P&G'ye (Procter & Gamble) ait olan Gillette markasının gençlerin jiletten vazgeçerek sakal bırakmasından dolayı 8 milyar dolar kaybettiği günyüzüne çıktı. 118 senelik "Gillette" markasını 2005 yılında 57 milyar dolara satın alan P&G yetkilisi Jon Moeller, "Sakal tıraşlarına rağbetin azalması doğal olarak tıraş bıçakları ve jiletleri de olumsuz etkiledi" ifadelerini kullandı.

Artık her 5 gençten 4'ü sakallı!

Dünyaca ünlü tıraş bıçağı markasındaki dev kaybı yorumlayan Amerikan basınında şu ifadeler kullanılıyor:

"Jake Gyllenhaal, Drake ve daha birçok ünlünün artık kirli sakalı var. Gençler ayrıca iş yerinde ciddi gözükmek için de sakal bırakıyor. Artık dünya genelinde neredeyse her 5 gençten 4'ü sakal bırakıyor. Bebek yüzlü Leonardo Di Caprio ve Brad Pitt modası artık geçti yani..."

Yorumlar (0)